Romania este mai izolata pe plan international decat inaintea integrarii in Uniunea Europeana, iar in afara delegatiei FMI, "care vine sa controleze tara", nu mai putem vorbi despre vizite ale unor sefi de stat importanti in tara noastra, este de parere presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, citat de Mediafax.

  • "In afara de vizitele celor de la FMI, care vin sa controleze tara, Guvernul, presedintele, partidele, Parlamentul, incercati sa va aduceti aminte de vizita unor sefi de stat, de vizita unor premieri. Romania este acum mai izolata decat era inainte de intrarea in Uniunea Europeana. Asta inseamna cei sase ani care au trecut de la alegerea lui Traian Basescu", a afirmat sambata Adrian Nastase, la Conferinta judeteana a PSD Suceava.
  • In plus, el sustine ca tara se afla intr-o "criza democratica tot mai profunda": "Niciodata Curtea Constitutionala nu a avut de rezolvat atatea probleme cate a avut in ultimii ani. Nu am avut oare si inainte de 2005 aceeasi Constitutie? De ce sunt asa de multe neclaritati acum, de ce sunt atat de multe lucruri pe care trebuie acum sa le reintepretam sa le revedem, sa dam doua-trei decizii ale Curtii Constitutionale ca cei de la putere sa inteleaga unele dintre principiile de baza ale statului de drept. Aceste lucruri ne arata ca procesul democratic nu este ireversibil asa cum am crezut poate in acesti ani".
  • Adrian Nastase mai sustine ca, in plan economic, Romania, dupa sacrificiile facute pentru a intra in UE, este un stat care sprijina economiile celorlalte tari, in loc sa se bucure de beneficiile aderarii la UE: "Romania este un stat net contributor la UE si practic, in loc sa luam ceea ce ni s-ar datora in urma acestor eforturi, noi platim de fapt pentru ca situatia de criza din alte tari sa fie rezolvata in interiorul UE".
  • Presedintele Consiliului National al PSD le-a mai spus social-democratilor suceveni ca oamenii asteapta de la PSD nu numai reactie, ci si ca partidul sa fie din nou unul al solutiilor, aratand ca asa a revenit formatiunea la putere in anul 2000: "Societatea se schimba si avem nevoie de alte solutii. Oamenii asteapta de la noi nu in primul rand vorbe frumoase, nu doar sa plangem pe umerii lor, nu doar sa ne tanguim spunand ca lucrurile merg rau in tara. Oamenii asteapta de la noi solutii pentru a vedea ca suntem o varianta reala, alternativa la ceea ce se intampla in momentul de fata".