Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a respins declaratia sefului statului conform careia trebuie ales intre reducerea pensiilor si salariilor sau cresterea taxelor si impozitelor, el propunand o a treia varianta - combaterea economiei subterane si optimizarea veniturilor. In acest sens, Voiculescu a propus detasarea a 10.000 de militari la Interne si Finante pentru a combate evaziunea fiscala si contrabanda.

"Exista si o a treia cale: combaterea economiei subterane si optimizarea veniturilor. Economia subterana depaseste, in acest moment, 40 de miliarde de euro. Aceste sume se afla deja in Romania, trebuie doar sa avem vointa politica si inteligenta de a le aduce in zona fiscalizata", a declarat Voiculescu.

Politicianul conservator i-a oferit presedintelui Traian Basescu o solutie despre care a spus ca e "simpla, legala si imediat aplicabila: detasarea a 10.000 de cadre din Ministerul Apararii la Interne si Finante. De la 1 iunie pana la 31 decembrie, 10.000 de cadre militare, care nu pot fi suspectate de complicitati in zona infractionala, pot fi implicate concret in actiunea de combatere a evaziunii fiscale si a contrabandei".

Vicepresedintele Senatului a admis ca acest lucru va reprezenta un efort urias pentru Ministerul Apararii Nationale. Voiculescu e de parere insa ca, in prezent, "efectele crizei economice si sociale reprezinta cea mai mare amenintare la adresa statului roman".

"Actuala scrisoare de intentie cu FMI, care contine masurile ilegale si ineficiente privind reducerea salariilor si pensiilor, ar trebui inlocuita cu un Plan urgent de diminuare a economiei subterane, cu responsabilitati concrete si termene precise. Efectul unui astfel de plan s-ar simti imediat pentru ca, repet, sumele din economia subterana sunt deja in tara, noi trebuie doar sa le descoperim si sa le taxam", a declarat Voiculescu.