Membrii Comitetului Executiv National au votat miercuri, in unanimitate, ca PSD sa initieze in aceasta sesiune legislativa o motiune de cenzura si sa accepte sa guverneze numai dupa alegeri, anticipate sau la termen, informeaza Agerpres.

Decizia a fost luata de Comitetul Executiv National al PSD.

Geoana a parasit reuniunea CExN, dupa o disputa cu Ponta

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a parasit sala in care se desfasoara reuniunea publica a CExN al PSD, dupa ce a avut un schimb de replici cu presedintele partidului, Victor Ponta, pe tema variantelor de luat in calcul daca motiunea de cenzura trece.

"Din pacate, echilibrul discutiei noastre de astazi, care ar fi trebui sa fie pe partea de solutii, de chestiuni alternative, de raspunsuri la problemele oamenilor, risca sa se duca, inclusiv prin prezenta prietenilor din media aici, la noi, catre chestiunea legata de anticipate. Lumea nu cred ca este atat de preocupata de alegeri, lumea este obosita, eu nu stiu nici la nivelul parlamentarilor daca imbratiseaza o astfel de teza", a spus Geoana, citat de Mediafax.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a intervenit, precizand ca nu va inchide discutia si nici nu va reformula variantele.

"Numai un pic. Nici nu inchidem discutia, nici nu o reformulam. Clapa cu comunicarea... ca tot facem comunicare de ani de zile. Haideti sa luam niste decizii. Iarasi o comunicam altfel decat o spunem? Exista a cincea solutie? Sunt de acord. Eu zic sa spunem ca nu intram la guvernare decat dupa alegeri, ca vor fi anticipate sau la termen, nu noi decidem. Iarasi o dam asa... O tot comunicam de ani de zile si tot comunicam intre noi in opozitie. Nu v-ati saturat?", a spus Ponta.

El a aratat ca PSD ori ia 51%, ori mai sta in opozitie sau va fi vioara a saptea, a noua, a cinsprezecea, doar ca sa mai prinda cineva o functie "de nu stiu ce sef de ceva".

Geoana l-a intrerupt pe Ponta si a intrebat de ce PSD nu poate sa spuna ca intra la guvernare numai cu programul sau de guvernare si cu primul-ministru al PSD.