Liderul PSD, Victor Ponta, a explicat miercuri de ce deputatii PSD au parasit plenul: "grupul de la Camera Deputatilor a considerat imoral si indecent continuarea dezbaterilor pe legea ANI cat timp pensionarii protestau...trebuie sa aratam solidaritate fata de oamenii care protesteaza, nu incitare la violenta".

Deputatii social-democrati au parasit, miercuri, sala de plen in momentul in care urma sa inceapa procedura de vot pentru proiectele de legi aflate pe ordinea de zi.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a explicat gestul social-democratilor prin faptul ca "este indecent si imoral" ca acestia sa mai participe la sedinta atat timp cat "violentele" impotriva pensionarilor nu inceteaza.

In replica, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, i-a transmis liderului PSD ca nemultumitii vor ca parlamentarii social-democrati sa lucreze.

Sute de pensionari au protestat miercuri in marile orase ale tarii, fiind nemultumiti de scaderea pensiilor cu 15% de la 1 iunie. La Bucuresti, Iasi si Galati s-au inregistrat ciocniri intre fortele de ordine si protestatari.

Partidul Social Democrat a lansat, totodata, un plan de masuri alternative, economice si sociale.

Victor Ponta, a reafirmat ca social-democratii resping masurile anuntate de actuala putere pentru iesirea din criza.

Biroul Permanent National l-a insarcinat, anterior reuniunii CExN al PSD, pe presedintele Consiliului National al partidului, Adrian Nastase, pentru elaborarea acestui plan de masuri intitulat "PSD respinge genocidul social".