Ministrii Vasile Blaga si Adriean Videanu au declarat, marti, inaintea sedintei conducerii centrale a PDL, ca o varianta de adoptare a masurilor de reforma convenite cu FMI ar putea fi asumarea raspunderii Guvernului in Parlament, transmite Mediafax.

Secretarul general al PDL, ministrul Administratiei, Vasile Blaga, nu a dorit initial sa spuna ce varianta va aplica Guvernul pentru adoptarea masurilor anti-criza convenite cu Fondul Monetar International, el spunand ca premierul este cel care stie ce proceduri vor fi urmate. "Vreau sa il intrebati pe premier vizavi de procendurile pe care le vom aplica", a spus Blaga.

Intrebat ce formula ar putea fi luata in calcul, Ordonanta de Urgenta sau asumarea raspunderii Guvernului, Vasile Blaga a declarat: "Din punct de vedere personal, tinand cont de complexitatea lor (a masurilor, n.r.) eu mi-as asuma raspunderea. Dar acesta este un punct de vedere personal".

La randul lui, prim-vicepresedintele Adriean Videanu a declarat ca oricare din cele doua variante, Ordonanta de Urgenta sau angajarea raspunderii este "fezabila". "Ramane de vazut acest lucru. Oricare din variante este fezabila, din punctul meu de vedere. Odata ce ai o majoritate in Parlament, care isi asuma acest lucru, si una si cealalta. Si asumarea, nu e exclusa", a explicat Videanu.

Adriean Videanu a mai spus ca masurile vor fi analizate in cadrul Executivului numai dupa avizul Consiliului Economic si Social.