Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat marti ca liberalii nu vor participa la reuniunea de la Parlament cu presedintele Basescu, reprezentantii Guvernului, partidelor, sindicatelor si patronatelor. "Din acest moment noi la discutii cu Traian Basescu si Emil Boc nu mai participam", a spus el.

Crin Antonescu afirmase cu o zi in urma ca liberalii se vor prezenta la intalnirea de marti a sindicatelor si patronatelor cu partidele reprezentantii Guvernului si ai Presedintiei, pentru ca este o discutie ceruta de sindicalisti.

Marti, liderul PNL a spus ca "toti cei care vor cautiona intrarea in vigoare a acestui plan care va ruina" Romania "vor plati pretul politic mai devreme sau mai tarziu".

Crin Antonescu a spus ca respinge total planul anuntat de Traian Basescu iar PNL nu va vota "aceasta a doua nationalizare" care imparte romanii in cetateni de rangul unu si doi.

El a tinut sa transmita si un mesaj pentru UDMR, singura "formatiune serioasa" din actuala coalitie de guvernare: "Nu exista scuze pentru complicitatea cu Traian Basescu si Emil Boc in fata acestei ofensive impotriva romanilor".

Presedintele Traian Basescu se intalneste, marti, la Parlament, cu reprezentantii Guvernului, partidelor si grupurilor politice parlamentare, grupului parlamentar al minoritatilor nationale si cu reprezentantii organizatiilor sindicale si patronale reprezentative la nivel national.

Seful statului anuntase duminica, dupa intalnirea cu sindicatele, ca a convenit cu liderii centralelor sindicale formarea unui grup de analiza.