Vicepresedintele PDL, Ioan Oltean, a declarat ca majorarea TVA si a cotei unice de impozitare reprezinta o decizie care "ar diminua mult din credibilitatea partidului si a Guvernului". Deocamdata, Executivul incearca "doar sa stapaneasca criza si nu sa o elimine", a spus liderul democrat-liberal pentru RFI.

Descarca fisierul audio in format MP3

Intrebat despre posibilitatea remanierii Cabinetului Boc, Ioan Oltean declara ca nu este "foarte incantat si foarte multumit de prestatia Guvernului, in ansamblul lui".

Rep: Ce efecte ar avea majorarea taxelor asupra PDL?

I.O.: Cu certitudine, luarea unei asemenea decizii va diminua mult din credibilitatea si imaginea Partidului Democrat si a Guvernului. Eu inca sper, sper si sper ca asemenea masuri sa poata fi evitate. Daca insa se va ajunge in situatia in care inevitabilul va trebui sa se produca, partidul va trebui sa-si asume acest risc. Ceea ce este foarte important este ca orice masura va fi luata, sa prezinte garantia salvarii Romaniei din criza. Daca aceste masuri vor duce la o asemenea situatie, cu certitudine Partidul Democrat Liberal isi va putea recastiga simpatia si increderea electoratului. Daca nu, evident consecintele vor fi dramatice pentru noi la viitoarele alegeri.

Rep: Sunteti dezamagit de prestatia ministrului de Finante, Sebastian Vladescu ?

I.O.: N-as putea spune ca sunt dezamagit, pentru ca nu am toate informatiile necesare. Sigur, n-as putea spune ca sunt foarte incantat si foarte multumit de prestatia Guvernului, in ansamblul lui, dar sunt absolut convins ca premierul Boc a facut absolut tot ce este posibil pentru ca Romania sa se angajeze pe un drum normal.

Rep: Dar ce anume va deranjeaza la actualul Guvern ?

I.O.: Faptul ca n-au fost identificate pana acum absolut toate posibilitatile de a depasi criza. Este un element care nu poate sa-ti creeze o stare de bine. Toate acestea se sparg in capul Guvernului. Un Guvern este calificat ca fiind cu un coeficient pozitiv atunci cand lucrurile se aseaza in matca lor normala, cand viata de zi cu zi se simte ca este imbunatatita. Deocamdata, Guvernul incearca doar sa stapaneasca criza si nu sa o elimine.