Deputatul PDL Sever Voinescu afirma ca a sosit "ceasul schimbarii" pentru Guvernul Emil Boc: "Credem ca un guvern care nu mai are alte solutii decit cresterea taxelor trebuie schimbat cu altul care are si alte solutii", scrie fostul purtator de cuvant al lui Traian Basescu in campania pentru prezidentiale, pe blogul lui, avertizand ca o majorare de taxe acum "ar ucide si putina viata care mai palpita in economia" privata.

Sever Voinescu critica dur atitudinea Cabinetului Boc in ceea ce priveste dezbaterea legata de majorarea taxelor si a impozitelor si acuza executivul ca "fata cu aceste vesti" "reactioneaza cand sibilinic, cand contradictoriu".

"De citeva zile circula zvonul majorarii taxelor. Pe la colturi, economisti depasiti de situatie si politicieni depasiti de propriile raspunderi soptesc exasperati: ”nu e alta solutie!”", spune el, adaugand ca "simte" ca se pregateste o aruncare a vinovatiei pe umerii FMI.

"Trebuie sa o spun limpede: din discutiile pe care le-am avut in ultimele zile cu multi dintre colegii mei de partid, o asemenea masura NU are sustinatori in PDL. Credem ca o majorare de taxe acum ar ucide si putina viata care mai palpita in economia noastra privata", subliniaza Sever Voinescu.

Principalele critici aduse de Sever Voinescu Guvernului Emil Boc:

  • In plina criza, guvernul a reusit in foarte mica masura sa restringa cheltuielile publice, sa protejeze initiativa privata si sa foloseasca eficient resursele europene
  • Acestea erau marile examene ale guvernului. Nu le-a trecut.

"Guvernarea se dovedeste a fi din ce in ce mai grea. Poate ca nu putem mai mult. Poate ca nu putem mai bine. Poate ca nimeni altcineva nu ar fi putut mai mult si mai bine. Dar nu mai putem continua asa. Nu stiu daca e ceasul al 11-lea sau al 12-lea, dar e ceasul schimbarii", spune el.

Sever Voinescu considera ca PDL, "partidul schimbarii, partidul votat de oameni pentru a schimba", face acum exact ceea ce a imputat adversarilor sai politici.

"Aceasta criza economica a dovedit dureros neputintele unei intregi generatii politice. Cred ca responsabilitatea politica pentru ceea ce sufera Romania acum apartine tuturor: PDL, PSD, PNL, UDMR. Fireste, vina se poate doza. Poate ca unii sint mai vinovati decit altii. Dar toti impreuna, conducerile tuturor acestor partide, poarta raspunderea suferintelor de azi ale romanilor", argumenteaza el.

Deputatul pledeaza din nou pentru o schimbare profunda in PDL, care trebuie sa devina capabil sa "produca singur, in cadru perfect statutar si democratic, o alternativa": "Trebuie sa arate ca este partidul proiectului lui Traian Basescu si nu partidul deconcentratelor. Trebuie sa arate ca este un mare partid si nu o masina de strins voturi la soroc".

"Cred ca se impune o schimbare serioasa in echipa de guvernare. Si cred ca PDL trebuie sa se reconfigureze gindindu-se la alegerile din 2012 si nu gindindu-se la multumirea ”gascutelor”. Ceasul acestor schimbari a venit", incheie el.