Elena Udrea, ministru al Dezvoltarii, a declarat marti ca este posibil ca presedintele Traian Basescu sa ia in calcul ideea unei remanieri, in cazul in care Guvernul nu face o reducere a cheltuielilor, scrie Agerpres.

Raspunsul Elenei Udrea face referire la afirmatiile consilierului prezidential Sebastian Lazaroiu, care a declarat, intr-un interviu pentru Adevarul, ca nu se mai poate amana reducerea cheltuielilor din sectorul bugetar.

"Este posibil, daca a spus domnul Lazaroiu. Este mai apropiat de domnul presedinte. E posibil. Cert este ca asa cum spune si FMI trebuie sa reducem cheltuielile bugetare. Nu am reusit sa facem aceste cheltuieli cu personalul. La ministerul nostru avem o Hotarare de Guvern de restructurare a ministerului prin care vom reduce si numarul de angajati si fondul de salarii alocat", a spus Elena Udrea.

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat, intr-un interviu acordat cotidianului 'Adevarul', ca evaluarea in vederea unei posibile remanieri ar putea avea loc in toamna.

Marko Bela: Guvernul ar putea fi remaniat la toamna sau spre sfarsitul anului

O remaniere guvernamentala ar putea avea loc la toamna sau spre finalul anului, insa, in acest moment, nu s-a discutat schimbarea unor ministri, declara si viceprim-ministrul Marko Bela.

Intrebat ce portofolii ar fi vizate de remaniere, el a precizat ca nu are nemultumiri fata de ministrii UDMR, insa a admis ca sunt "probleme in economie".