Teo Trandafir a obtinut 53,59% din voturi, 6473 de voturi, la alegerile din Colegiul 19, in timp ce Liliana Minca a intrunit 46,41%, 5605 voturi, dupa centralizarea datelor din toate cele 61 sectii de votare, potrivit Biroului Electoral Municipal. Liliana Minca: "Teo Trandafir a castigat astazi. A castigat si domnul Adrian Sarbu, care a consacrat-o", a spus Minca. Prezenta la vot a fost cea mai slaba din istoria democratiei romanesti - doar 14,65% dintre alegatorii cu drept de vot s-au prezentat la urne.

Rezultatele finale ale alegerilor vor fi date publicitatii luni, in jurul orei 12.00, dupa centralizarea de catre BEM a proceselor verbale primite de la sectiile de votare

"Este un moment foarte important pentru mine. Nu stiu daca inteleg cum s-a schimbat viata mea pentru ca lucrurile s-a desfasurat foarte, foarte repede. Vreau sa va multumesc tuturor celor care ati venit la vot, dar si celor care nu ati venit la vot pentru ca ne-ati transmis un mesaj important, cum ca politica trebuie sa se schimbe", a declarat Teo Trandafir, dupa anuntarea rezultatelor.

Liliana Minca si-a recunoscut infrangerea. "Teo Trandafir a castigat astazi. A castigat si domnul Adrian Sarbu, care a consacrat-o. Dar, trebuie mentionat ca microfonul de la tribuna Parlamentului nu are sigla de partid. Astazi, castigator este si domnul Sarbu de la Pro TV, pentru ca a consacrat-o pe Teo Trandafir. (...) Oricum, vor mai fi alegeri si, daca vom sta in casa, trebuie sa recunoastem ca ne meritam soarta. Si, daca vom da posibilitatea asta, cu siguranta se va intampla peste tot - PDL sa castige, indiferent ca vor fi candidati de imprumut, indiferent ca notorietatea va invinge valoarea", a spus candidata aliantei PSD-PC.

Biroul Electoral urmeaza sa anunte rezultate oficiale partiale la ora 00.30.

Prezenta la vot a fost cea mai slaba din istoria democratiei romanesti - doar 14,65% dintre alegatorii cu drept de vot s-au prezentat la urne.

Sectiile de votare s-au inchis duminica, la ora 21.00, in sectorul 4 din Capitala, intr-un scrutin in care Teo Trandafir (PDL) si Liliana Minca (PSD+PC) si-au disputat fotoliul de deputat din Colegiul uninominal 19. Imediat dupa inchiderea urnelor, cele doua candidate au sustinut scurte declaratii de presa la sediile de campanie.

Teo Trandafir s-a declarat increzatoare in privinta rezultatului alegerilor, dar a precizat ca asteapta numaratoarea paralela de la partid.

De cealalta parte, Liliana Minca a acuzat "o campanie murdara din partea PDL".

Declaratii Teo Trandafir:

  • E adevarat ca nu a fost o prezenta uluitoare. A fost si vremea destul de uratasi probabil, fiind duminica, oamenii au fost obositi sau au plecat din Bucuresti.
  • Eu le multumesc celor care au iesit la vot, dar si celor care nu au votat, pentru ca, daca lucrurile vor iesi asa cum credem noi, ii voi reprezenta si pe unii si pe altii.
  • Sunt foarte increzatoare si astept rezultatele numaratorii paralele.
  • Sunt pregatita pentru politica. Am intrat in jocul acesta de dragul copiilor, iar pentru mine problema lor este prioritara. Dar stiu ca sunt si alte probleme, care vor fi abordate in timp.
  • Personal, n-am vazut nimic, nicio neregula, dar am auzit insa de grozavii, avand in vedere campania de pana acum.

Declaratii Liliana Minca:

  • Intr-adevar, prezenta la vot a fost redusa, insa nu pentru ca vremea a fost urata, ci pentru ca oamenii s-au saturat de minciuni si promisiuni si de modul in care traiesc.
  • Cine va castiga nu va reprezenta numai Colegiul 19, va fi un reprezentant al tuturor cetatenilor si sper ca acel deputat sa fie deputatul Opozitiei, adica Liliana Minca.
  • Sunt omul Partidului Conservator, omul lui Piedone, reprezentantul PSD-ului, dar si a PNL-ului.
  • Indiferent de ceea ce spun cei de la putere, de la PDL, aceasta campanie a fost una murdara.
  • Avem dovezi, avem colegi de-ai nostri care au fost batuti langa sectiile de votare, acolo unde se cumparau voturi cu 50 sau 100 RON.
  • Sper ca alegatorii sa le fi dat o lectie, pentru ca ne-au umulit suficient.