Cele 61 de sectii de vot din Colegiul 19 din Capitala s-au deschis, duminica, la ora 7.00, 104.585 de alegatori fiind asteptati la urne pentru a-si alege reprezentantul in Camera Deputatilor, avand de optat intre Teo Trandafir (PDL) si Liliana Minca (PSD-PC). Urnele se vor inchide la ora 21.00.

Potrivit Mediafax, la alegerile de duminica pot vota doar alegatorii care locuiesc pe raza Colegiului 19, cuprins intre Soseaua Giurgiului, Soseaua Oltenitei si Bulevardul Constantin Brancoveanu, la sectia de votare unde este arondata strada de domiciliu.

Fiecare sectie de votare va avea cate cinci cabine de vot, cinci stampile cu mentiunea "VOTAT" si o stampila de control. Pentru acest tur de scrutin s-au tiparit 115.045 buletine de vot, a precizat Prefectura Capitalei. Liliana Minca se va afla pe prima pozitie a buletinelor de vot, pozitia a doua fiind ocupata de Teodora-Virginia Trandafir.

Alegatorii care voteaza duminica trebuie sa prezinte membrilor sectiilor de vot buletinul de identitate, cartea de identitate sau cartea de identitate provizorie, iar in cazul elevilor din scolile militare, carnetul de serviciu militar.

Persoanele netransportabile pot solicita urna mobila, dar numai pe baza de cerere si cu documente medicale ce dovedesc boala sau invaliditate. Solicitarea pentru urna mobila va fi adresata sectiei de votare la care aceste persoane sunt arondate.

La acest scrutin, Autoritatea Electorala Permanenta va testa un proiect-pilot de informatizare a sectiilor de votare.

Locul de deputat in Colegiul 19 Bucuresti a devenit vacant dupa demisia Danielei Popa (PC), numita in Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. Daniela Popa a demisionat din Parlament in 1 februarie.

Potrivit legii, alegerile parlamentare partiale se desfasoara intr-un singur tur, candidatul cel mai bine clasat fiind declarat castigator.

Teo Trandafir a votat "cu gandul la oamenii care asteapta rezolvarea problemelor"

Candidatul PDL la Colegiul 19 din Capitala, Teo Trandafir, a votat duminica, la Grupul Scolar Mircea Vulcanescu cu gandul la oamenii care asteapta rezolvarea problemelor pe care le au, relateaza Agerpres. "Ma gandesc zilnic la ei", a spus Teo Trandafir, care a fost insotita de purtatorul sau de cuvant, Cristian Preda.

Ea a mentionat ca eforturile echipei cu care a lucrat au fost foarte mari. "Am muncit mult in perioada asta si n-am fost singura. Si eforturile echipei cu care am lucrat au fost foarte mari si, de fiecare data cand cineva isi pune atatea sperante in tine si cand vezi cat entuziasm, te obliga", a afirmat Teo Trandafir.

Liliana Minca a votat "pentru o viata mai buna si pentru schimbare"

Candidatul PSD+PC Liliana Minca a votat duminica ''pentru o viata mai buna'' pentru toti romanii si pentru ''schimbare" si a facut un apel la toti alegatorii din Colegiul 19 sa iasa la vot, relateaza Agerpres. "Ii rog pe toti cetatenii sa se implice si sa iasa din casa la vot pentru a-si exercita acest drept constitutional", a precizat candidatul Liliana Minca.

Ea a adaugat ca nu are emotii pentru scutinul de duminica, intrucat are in spate PSD si PNL, dar si PC.

La sectia de votare Liliana Minca a fost insotita de deputatul PSD Aura Vasile, liderul PNL sector 4 Giani Dinu, seful de campanie Stefan Florescu, precum si alti membri din staff-ul candidatei.