Deputatul social-democrat Mugurel Surupaceanu si-a exprimat regretul, miercuri, fata de faptul ca, in loc sa i se alature in lupta cu drogurile, presedintele Traian Basescu a ales sa-l dea in judecata. Surupaceanu a declarat pentru Agerpres ca, din punctul sau de vedere, a incercat tot ceea ce a fost posibil pentru reglementarea consumului de droguri usoare, proiect de lege pe care l-a initiat si care a fost votat de Parlament, dar respins de seful statului.

"Am incercat sa creez si o comisie speciala de ancheta privind drogurile usoare, dar, din pacate, partidul domnului presedinte - PDL - a ingropat acea comisie de ancheta. Si, iata, exista un semn de intrebare privind sinceritatea domniei sale in lupta impotriva drogurilor. In concluzie, eu incerc sa ma lupt cu acest fenomen extrem de periculos al drogurilor, iar domnul presedinte ma da in judecata. Asta este tara in care traim", a spus deputatul PSD.

El a adaugat ca a primit citatia de prezentare la proces in urma cu o saptamana.

Presedintele Traian Basescu a depus o plangere impotriva deputatului PSD Mugurel Surupaceanu, in care cere Judecatoriei Sectorului 5 sa il oblige pe acesta la plata unor daune morale simbolice in valoare de un leu pentru declaratiile social-democratului privind interesul Partidului Democrat Liberal legat de magazinele care comercializeaza produse etnobotanice. Procesul va incepe pe 29 septembrie, la Judecatoria Sectorului 5 al Capitalei, dosarul fiind inregistrat pe rolul instantei pe data de 31 martie.