Decizia Curtii Constitutionale de a declara neconstitutionale doua capitole din legea de functionare a Agentiei Nationale de Integritate lasa institutia fara principalele atributii. Dar care a fost eficienta ANI pana acum si de ce e nevoie ca institutia sa functioneze mai departe? Ce se intampla cu dosarele trimise deja la Parchet? Ce mai poate face Guvernul pentru a salva ANI?

Foto:

Secretarul general al Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, a discutat online cu cititorii HotNews.ro. Cele mai bune intrebari vor fi preluate in emisiunea Discutia de Luni, difuzata de HotNews.ro si RFI incepand cu orele 19.00 si realizata de Dan Tapalaga.

Nota redactiei:

  • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
  • Va rugam sa nu adresati mai mult de doua intrebari pentru a da posibilitatea invitatilor sa raspunda la cat mai multe probleme ridicate de cititori. Postarile lungi sau care contin mai mult de doua intrebari nu vor fi validate.

Precizare

Aceasta intalnire online a avut loc in cadrul proiectului „Implicare si simplificare. Instrumente online în sprijinul luptei anticoruptie”, finantat prin Pogramul PHARE al Uniunii Europene, implementat de Asociatia Actori Europeni, in parteneriat cu Asociatia Editorilor de Presa Online. In curand, va fi lansata, in cadrul proiectului, o platforma online dedicata instrumentelor in sprijinul luptei anticoruptie.