Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat miercuri ca nu mai este interesat de vreo functie publica in stat, transmite Agerpres. Politicianul a adaugat ca se va implica in pregatirea unei noi formule de guvernare alcatuita din tinerii social-democrati.

"Dupa 20 de viata politica, intr-un an in care implinesc, iata, 60 de ani, sigur ca privesc cu mai multa detasare unele dintre lucrurile din zona politica, dar mai ales in ceea ce priveste zona Executiva. Am fost ministru o perioada de timp, am fost prim-ministru, am avut deci in zona executiva responsabilitati importante. Am facut greseli, dar poate ca am realizat si lucruri bune. Cred ca in politica am strans foarte multa experienta pe care doresc, in calitatea pe care o am de presedinte al Consiliului National, sa o impartasesc colegilor mei si sa o folosesc in incercarea de a pregati, impreuna cu ceilalti colegi, o noua formula de guvernare pentru viitorii ministrii, pentru cei care vor avea responsabilitati sa preia din nou guvernarea dupa o perioada foarte grea", a declarat Nastase, prezent miercuri la Caciulata, in apropiere de Ramnicu Valcea, la lucrarile Comitetul Executiv National al social-democratilor.

Nastase a spus in gluma, ca ar putea ocupa "functia de patriarh politic", respectiv de presedinte de onoare sau "adjunct de presedinte de onoare al PSD".

Politicianul PSD a afirmat ca se va implica in pregatirea unei noi formule de guvernare alcatuita din tinerii social-democrati si ca "ambitia" sa este aceea de a face ca departamentele PSD sa inceapa sa functioneze si sa pregateasca viitorii oameni care vor ocupa functii publice in Romania: "Daca am avut multe probleme in politica, inclusiv la alegerile prezidentiale din 2004, a fost pentru ca m-am tinut de cuvant, ceea ce voi face si in continuare. Am fost un foarte bun ministru de externe, cum a fost si Mircea Geoana, si Romania are nevoie de o politica externa foarte buna. Sunt alti colegi mai tineri care vor putea sa fie ministrii in viitor".