Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, ramane in arest, dupa ce Curtea de Apel Pitesti a respins, luni, ca nefondat recursul acestuia fata de respingerea de catre Tribunalul Arges a cererii de eliberare sub control judiciar, anunta Agerpres. Decizia de luni este definitiva.

Recursul a avut loc cu o zi inainte de primul termen al judecarii pe fond a dosarului de coruptie in care a fost arestat preventiv Antonie Solomon, programat pe 13 aprilie, la Tribunalul Arges.

Primarul Craiovei a fost retinut pe 2 martie de procurorii DNA sub acuzatiile de luare de mita in forma continuata, fals intelectual si uz de fals. Pe 3 martie, Tribunalul Arges a emis pe numele lui Solomon un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile. Ulterior, instanta a decis prelungirea perioadei de arestare preventiva.

Procurorii DNA au dispus, pe 19 martie, trimiterea in judecata a lui Antonie Solomon pentru infractiunile de luare de mita in forma continuata si fals intelectual savarsit in legatura directa cu o infractiune de coruptie.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata, in stare de libertate, omul de afaceri pitestean Cornel Penescu, acuzat de dare de mita in forma continuata, fostul administrator al firmei PIC, Gheorghita Pieca, acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata si directorul magazinului PIC din Craiova, Dragos George Stancu, acuzat de dare de mita.