Euro-parlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, intr-un interviu pentru RFI, ca nu va respecta decizia conducerii centrale, privind aparitia la posturile Realitatea TV si Antena 3. Deputatul european precizeaza ca nu poate respecta o decizie ce nu se regaseste in statutul partidului. Preda anunta ca a sfatuit-o si pe Teo Trandafir sa mearga la cele doua posturi de televiziune.

Descarca fisierul audio in format MP3

"In opinia mea, ar fi paradoxal ca un om care vine din spatiul televiziunii sa nu poata tocmai in momentul in care intra in campanie sa foloseasca acest atuu si astfel sa participe la emisiunile de televiziune de la Realitatea si Antena 3, puse pe mica lista neagra a PDL. Recomandarea pe care am facut-o eu, ca si Romeo Raicu de altfel a fost aceea bineinteles sa apara la aceste posturi. Nu putem trai de pe urma unor paradoxuri de acest fel, e ca si cum ne-am taia craca de sub picioare”, spune Cristian Preda.

“Eu nu pot sa respect nici o decizie care nu e intemeiata in statut. Nu exista nimic in statutul Partidului Democrat Liberal, care sa conduca la decizia aceasta. Mi s-ar parea indecent sa respect o decizie, care nu e legata de statutul partidului. De altfel, tocmai am proclamat un nou statut glorios. Ar fi culmea ca exact in acest moment, eu sa fiu tinut sa respect o decizie care nu e intemeiata nici in vechiul, nici in noul statut. Asa voi proceda in continuare si asa mi se pare ca trebuie sa procedeze orice om care simte ca are o responsabilitate in momentul in care intra in viata publica. Nu poti sa doresti sa faci o cariera publica si-n acelasi timp sa te porti ca un fotbalist, nemultumit despre cum au scris cronicarii despre rateurile lui succesive din partida".

Biroul politic central al PDL a decis, joia trecuta, ca niciun membru al partidului nu mai are voie, incepand de vineri, sa participe la dezbaterile posturilor tv Antena 3 si Realitatea, "pana cand acestea vor reveni la o informare critica, dar corecta a opiniei publice".

Decizia vine dupa ce premierul Emil Boc a acuzat, miercuri, cele doua posturi tv de faptul ca "dezinformeaza si denatureaza realitatea romaneasca", in conditiile in care Realitatea TV a refuzat o interventie a purtatorului de cuvant al Executivului, Ioana Muntean.

Preda a anuntat vineri ca a decis sa nu respecte interdictia dictata de partid privind participarea la emisiunile Antenei 3 si Realitatea TV, fiind prezent la emisiunea Gabrielei Vranceanu-Firea. Anuntul a fost facut de Preda pe blogul lui, dar ideea s-ar putea sa-i atraga o sanctionare pe linie de partid, dupa cum a anuntat imediat Adriean Videanu.