Presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor a anuntat ca rupe protocolul de colaborare incheiat in luna iunie a anului trecut cu PDL, la nivelul Primariei Capitalei, si ca va incheia unul cu PSD. Intr-o conferinta de presa sustinuta alaturi de social-democratii Marian Vanghelie si Ecaterina Andronescu, la sediul PSD Bucuresti, Vadim a declarat: "Rup in direct in fata presei acest protocol care ne-a tras in jos ca partid".

"Incepe o etapa noua, pentru ca dupa analize indelungate, evaluari, consultari si sesizari ale cetatenilor Capitalei am decis sa denuntam in mod unilateral protocolul pe care l-am incheiat in urma cu un an la nivelul Capitalei, intre PDL-PRM. (…) Nu sunt omul gesturilor radicale, extreme de genul acesta decat cand nu se mai poate", a explicat liderul PRM. Acesta a anuntat ca ii retrage sprijinul politic viceprimarului general Teodor Iovici.

"Vom face azi o alianta cu PSD, care consideram ca este un partid lovit pe nedrept acum. Acum si aici incepe o etapa noua in politica romaneasca. Dupa numeroase sesizari ale cetatenilor am decis sa renuntam la vechiul protocol PDL-PRM", a spus Corneliu Vadim Tudor, citat de Agerpres.

De cealalta parte, liderul PSD Bucuresti Marian Vanghelie a declarat ca "este un moment destul de potrivit, dupa foarte multe tulburari in PSD, pentru a incerca sa reuseasca sa stranga in jurul lui tot ceea ce se poate in acest moment dificil pentru Romania. Tot ceea ce se poate strange pentru a face opozitie intr-o capitala atipica".