Victor Ponta considera laudabil si frumos gestul presedintelui Traian Basescu de a cumpara un autoturism de productie autohtona si a precizat ca ar fi nevoie ca si alte produse autohtone sa fie promovate intr-un fel sau altul de catre seful statului si de ceilalti politicieni.

"Gestul domnului Basescu a fost unul frumos. Eu nu pot sa-l critic pentru asa ceva, are cine sa-l critice tot timpul, este un gest foarte bun ca presedinte al unei tari sa incurajezi productia nationala. Cred ca as fi facut acelasi lucru in locul dansului", a declarat vineri liderul PSD, citat de Mediafax.

Ponta a mai precizat ca nu il considera pe Traian Basescu un competitor politic, intrucat ei doi fac parte "din generatii politice diferite".

"Eu nu am nicio competitie cu domnul Basescu. Eu voi face politica la nivel inalt, cel putin asa sper, daca sunt in stare, dupa ce domnul Basescu nu va mai face politica. Domnul Basescu are un anumit fel de a face politica si eu vreau sa propun un altfel de a face politica si un altfel de societate. Cred ca e de datoria mea si a celor de varsta mea, nu doar din opozitie, ci si din PDL, sa ne gandim cum va fi Romania dupa ce nu va mai fi domnul Basescu presedinte", a adaugat liderul social-democrat.