Ministrul Turismului, Elena Udrea, a sustinut vineri ca "un exemplu clasic" de informatie falsa perpetuata de jurnalisti este acela ca ar fi nascuta in Plescoi, precizand, in acest context, ca va respecta boicotul instituit de partid privind aparitiile democrat-liberalilor la Realitatea TV si Antena 3, relateaza Agerpres.

"Este o decizie si categoric o voi respecta (n.r. - boicotul PDL pentru Realitatea TV si Antena 3). Si eu sunt una dintre persoanele care a trebuit sa faca zeci de solicitari la replica, sa iau atitudine fie pe blogul personal, sa ma exprim fata de felul incorect in care s-au spus lucruri despre mine, in care mi-a fost tratata imaginea", a declarat ministrul Turismului.

Elena Udrea a precizat ca decizia PDL de a nu participa la emisiunile Realitatea TV si Antena 3 este o forma de protest a partidului fata de modalitatea in care este tratat de cele doua televiziuni si care probabil ca va inceta in momentul in care acestea vor avea o abordare corecta. "Nici vorba pozitiva (n.r. - abordarea). Nu ne asteptam sa fim sustinuti", a spus Udrea.

Ministrul considera ca i-a fost afectata imaginea in emisiunile TV, fapt demonstrat si de foarte multe sondaje.

Un exemplu pe care Udrea l-a numit 'clasic' al informatiilor false vehiculate de presa este locul sau de nastere. "Un exemplu de neadevar care a devenit o certitudine pentru romani ca eu as fi nascuta in Plescoi. Asta pentru ca presa spune incontinuu lucrul acesta, indiferent de cate ori am protestat", a declarat Udrea. (n.r.- Potrivit site-ului personal, Elena Udrea s-a nascut in Buzau).

Ministrul sustinut ca nu are o problema cu toti ziaristii de la posturile TV mentionate, dar considera neprofesionist felul in care anumiti jurnalisti de la posturile respective isi desfasoara activitatea. "Nu am reprosuri sa le fac tuturor jurnalistilor de la cele doua televiziuni, ci poate celor care fac politica editoriala", a completat Udrea.

Conducerea centrala a PD-L a decis sa le interzica membrilor de partid sa participe, incepand de vineri, la dezbaterile de la posturile de televiziune Antena 3 si Realitatea TV, "pana cand acestea vor reveni la o informare critica, dar corecta a opiniei publice", a anuntat, joi, vicepresedintele Gheorghe Flutur. El a precizat ca toti jurnalistii, inclusiv cei de la posturile amintite, "vor fi in continuare bine primiti si se vor bucura de aceleasi relatii deschise intre membrii PDL si jurnalisti".

In schimb, europarlamentarul PD-L Cristian Preda a anuntat ca a acceptat invitatia de a participa, vineri seara, la o emisiune la Antena 3 si a afirmat, pe blogul sau personal, ca "boicotarea presei e o mare eroare".