Biroul Electoral al Municipiului Bucuresti (BEM) a respins marti candidatura in calitate de independent a lui Remus Cernea, pentru ca nu respecta conditiile impuse de lege, a declarat Iulian Ivan, purtatorul de cuvant al biroului electoral, citat de Agerpres.

Dosarul de inscriere a candidaturii lui Remus Cernea, ca independent, la alegerile partiale din 25 aprilie pentru Colegiul 19, a fost depus la sediul BEM duminica seara, cu patru ore inainte de expirarea termenului de inscriere in cursa electorala.

Iulian Ivan a explicat ca Remus Cernea nu a respectat nicio conditie de inscriere.

"El nu a avut depusa la dosar nici lista de sustinatori, nici taxa de depozit de 3.000 lei drept garantie pentru participarea la alegeri si nici nu face parte dintr-un partid cu reprezentare parlamentara", a spus Ivan, precizand ca si in aceste conditii Cernea ar putea contesta in 24 de ore la Tribunalul Municipiului Bucuresti decizia BEM.

"Apoi, daca in continuare insista poate face recus la Curtea de Apel. In aceste conditii, noi putem sa spunem ca vom anunta candidaturile definitive pe 11 aprilie, cand expira aceste termene de contestare", a adaugat Iulian Ivan.

La alegerile partiale din 17 ianuarie care au avut loc pentru Colegiul 1 din Bucuresti, Remus Cernea a atacat la Curtea Constitutionala Legea electorala, apreciind-o drept neconstitutionala. Curtea a respins atunci sesizarile venite din partea lui Remus Cernea, candidat din partea Partidului Verde la acele alegeri.

Alegerile partiale se organizeaza pe 25 aprilie pentru fotoliul de deputat devenit vacant dupa ce fostul lider conservator Daniela Popa a demisionat din functie si a optat pentru calitatea de membru in Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

Teo Trandafir candideaza din partea PD-L iar din partea Partidului Conservator, Liliana Minca, pentru care si-a anuntat sustinerea si PSD.