Senatorul PNL Gabriel Berca a demisionat, marti dimineata, din partid. El si-a confirmat demisia din partid la Realitatea Tv, adaugand ca a avut discutii cu lideri marcanti ai PDL (Vasile Blaga si Gheorghe Flutur) pe tema unei posibile treceri la democrat-liberali. La scurt timo dupa anuntul lui Berca privind demisia din PNL, si Mihai Banu (deputat liberal) a anuntat ca paraseste partidul, pentru a se inscrie in PDL.

Gabriel Berca nu exclude ca, dupa trecerea la democrat-liberali, sa preia conducerea organizatiei de Bacau a partidului. El a declarat ca a avut o relatie foarte buna cu colegii din PNL si a precizat ca nu face acest pas din oportunism, adaugand ca in PNL, "nu intereseaza pe nimeni problemele din filiale". Gabriel Berca a adaugat ca a avut o scurta discutie si cu presedintele PNL, Crin Antonescu.

  • Mihai Banu: 60% din reteaua electorala a PNL Bacau va pleca la PDL

La randul sau, Mihai Banu a demisionat pe motiv ca "nu se mai simte confortabil in organizatia de Bacau", despre care spune ca este condusa cu autoritarism de Romeo Stavarache. El a precizat, pentru Mediafax, ca urmeaza sa se inscrie vineri in PDL.

"La vremea asta ma simt ignorat. Nu mai incearca nimeni sa valorifice experienta pe care o detin intr-un anumit domeniu. In plus, s-a creat o stare de disconfort, fara perspective de a se imbunatati in cadrul organizatiei noastre. E ca si intr-o casnicie, nu ma mai simt confortabil. Nu mai cred ca ma pot manifesta in aceasta organizatie. Intre mine si Stavarache exista o diferenta totala de viziune asupra organizatiilor politice", a mai spus Mihai Banu.

  • Berca - 3 partide in 11 ani de politica

Gabriel Berca s-a nascut pe 12 iulie 1968. El a fost prefect de Bacau in perioada 2005-2008 si secretar general al Guvernului, in 2008. Gabriel Berca a intrat in politica in 1999, ca membru al Aliantei pentru Romania. In 2001 a trecut la Partidul Umanist (actualul Partid Conservator), iar in 2004 s-a inscris in PNL.

Mihai Banu are 59 de ani si a fost, in perioada 2005-2008, director executiv al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Bacau si vicepresedinte al Federatiei Cultivatorilor de Sfecla de Zahar. In Camera Deputatilor, Mihai Banu este membru al Comisiei pentru agricultura.

El a fost, intre 1992 si 1995, vicepresedinte al Organizatiei de Bacau a PDAR, iar din 1996 era membru PNL (fiind si vicepresedinte al organizatiei de Bacau intre 1996 si 2000).

  • Radu Stroe: Berca nu demisioneaza din oportunism, ci pentru functie

Secretarul general al PNL, Radu Stroe, a comentat, marti, pentru Mediafax, demisia lui Gabriel Berca: "Daca a demisionat din PNL, inseamna ca PDL s-a hotarat sa-i dea post de presedinte de filiala lui Berca. Gabriel Berca nu demisioneaza deci din oportunism, ci pentru functie".

Un alt deputat liberal, Ioan Timis, fost deputat PNL, a trecut luna trecuta la PDL, anuntandu-si demisia din partid chiar in ziua Congresului liberalilor de la inceputul lui martie.