Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, miercuri, ca deputatul PDL Sorin Gheorghe Butaa colaborat cu fosta Securitate, informeaza Agerpres. Decizia poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Magistratii Sectiei a VIII-a a Curtii de Apel Bucuresti au amanat pe 28 ianuarie, procesul in care Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii cere constatarea calitatii de colaborator al fostei Securitati a deputatului democrat-liberal de Arges Sorin Gheorghe Buta.

CNSAS sustine ca deputatul PDL Sorin Buta ar fi furnizat organelor fostei Securitati informatii legate de studentii straini cazati in complexul studentesc "Tei", fiind "recompensat' cu bani pentru faptele sale.

Potrivit unei note de constatare, Sorin Buta ar fi fost recrutat in calitate de colaborator de Securitatea Municipiului Bucuresti, pe data de 22 ianuarie 1981, semnand angajamentul pe 22 ianuarie 1983, sub numele conspirativ "Horia", afirma CNSAS.

In actiunea depusa de CNSAS la CAB se arata ca pe data de 6 noiembrie 1986 Sorin Buta ar fi fost reinscris in calitate de informator de Inspectoratul Judetean de Securitate Arges, Securitatea Campulung, "pentru cunoasterea unor aspecte negative din domeniul investitiilor, cat si pentru supravegherea unor elemente care se afla in atentia organelor noastre din cadrul Combinatului de Fibre Sintetice Campulung Muscel".