Catalin Voicu a parasit, marti, sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie dupa mai bine de patru ore de la inceperea sedintei in care instanta trebuie sa ia o decizie in legatura cu cererea de arestare pe numele senatorului. El a plecat acasa dupa incheierea audierilor, in asteptarea deciziei judecatorilor, care s-au retras in pronuntare. Intrebat, la iesirea din cladirea ICCJ, daca este de parere ca va fi judecat in stare de libertate, in conditiile in care sufera de inima, Catalin Voicu i-a raspuns unui jurnalist: "Dar dumneavoastra de ce respirati si nu muriti?".

Inalta Curte de Casatie si Justitie trebuie sa ia, marti, o decizie in legatura cu cererea DNA de arestare preventiva a senatorului autosuspendat din PSD, care este acuzat de trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

La iesirea din sediul ICCJ, Catalin Voicu a fost asteptat de cinci persoane, dintre care una a mentionat ca este ruda cu el si a venit la proces, insa a refuzat sa precizeze gradul de rudenie.

  • Voicu si stenogramele

In stenogramele din dosarul DNA prin care se cere arestarea lui Catalin Voicu, publicate de HotNews.ro, apar numele unor politicieni precum Gabriel Oprea, Ludovic Orban, Marian Vanghelie, Miron Mitrea, magistrati - Florin Costiniu, dar si de oameni de afaceri - Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru care Catalin Voicu ar fi intervenit pe langa magistrati ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie si la IGP. Din stenograme reiese si intentia senatorului Voicu de a fi devenit, in cazul in care Mircea Geoana ar fi castigat prezidentialele din 2009, ministru al Internelor, dorinta acestuia privind arestarea lui Neculai Ontanu si "intocmirea unor dosare" pe numele lui Gabriel Oprea.

Catalin Voicu ar fi intervenit folosindu-si influenta asupra magistratilor nu doar in cazurile Casuneanu, Mazare si Locic, dar si pentru Marian Oprisan, vicepresedintele PSD Dolj, Maria Schutz, judecati pentru coruptie, pentru sotia lui Miron Mitrea si in cazul accidentului lui Ludovic Orban.