Victor Ponta a sustinut, luni, ca s-a ajuns la situatia in care mai sunt necesari doar cativa parlamentari care sa aiba probleme "ideologice" cu DNA sau cu functiile de ministri pentru a se constitui majoritatea de doua treimi care sa adopte proiectul de revizuire a Constitutiei, relateaza Mediafax.

"Imi doresc foarte tare ca revizuirea cu doua treimi a Constitutiei actuale sa nu fie facuta, tocmai, numai si numai prin migratia politica. Ceea ce ar fi absolut extraordinar pentru o democratie, va dati seama. Prin migratie politica am facut majoritate de doua treimi ca sa revizuim Constitutia", a declarat presedintele PSD, in cadrul unei dezbateri pe tema revizuirii Constitutiei.

"Va fac calculele, daca vreti. Mai trebuie doar cativa sa aiba probleme ideologice cu DNA si cu functiile de ministri si se fac doua treimi", a mai spus Ponta.

Proiectul de revizuire trebuie adoptat de Camera Deputatilor si de Senat cu o majoritate de cel putin doua treimi din numarul membrilor celor doua Camere, potrivit art. 151, alin. 1 din Constitutie, iar dupa adoptare, se face Referendum.