Lucrurile in cazul Catalin Voicu sunt transate si nu se mai pune problema reluarii votului in Senat, afirma, la Radio RFI, presedintele PSD, Victor Ponta (audio).

Reactia sa vine dupa ce senatorul suspendat din PSD a cerut reluarea votului in cazul cererii de arestare, pentru ca nu a fost prezent in sala.

"Am discutat cu presedintele Comisiei Juridice din Senat, domnul senator Grebla, si mi s-a explicat ca s-au respectat absolut toate procedurile in cazul domnului Voicu si ca nu se mai pune problema, in mod serios vorbind, politic si juridic, reluarii unui vot", explica liderul social-democrat.

"Lucrurile sunt transate atat din punctul nostru de vedere al partidului, cand am spus foarte clar ca domnul Voicu, ca orice alt om, de altfel, trebuie sa mearga in fata judecatorilor, cat si din punctul de vedere al Senatului. Domnul Mircea Geoana, in dubla sa calitate, de presedinte al Senatului, dar si de membru PSD cred ca trebuie sa actioneze tocmai pentru a proteja Senatul si partidul de orice interferente in actul justitiei, indiferent de considerentele personale, pe care poate le are", declara Victor Ponta.

El afirma ca procedura parlamentara de avizare a cererii DNA nu este complicata si nu are nevoie de modificari, in sensul simplificarii acesteia, in conditiile in care Senatul s-a pronuntat in decurs de o saptamana de la cererea Parchetului.