Generalul in rezerva Dumitru Iliescu a declarat intr-o emisiune tv de la Antena3 ca a primit informatii despre "grave acte de coruptie" ale unor ofiteri din conducerea SRI pe care le-a dezvaluit apoi unui procuror DNA, scrie Gandul si Romania Libera. Potrivit lui Dumitru Iliescu, in urma cu doi ani, dupa ce a sesizat un procuror DNA in legatura cu presupusele acte de coruptie din cadrul conducerii SRI, s-a inceput monitorizarea sa si a apropiatilor sai pe motiv ca ar pune la cale o lovitura de stat.

"A aparut la un moment dat o situatie in care cineva a venit la mine si mi-a adus la cunostinta niste fapte grave de coruptie in care erau implicati cei din conducerea SRI. Cum era si firesc, m-am gandit - eu am si studii juridice, sunt si doctor in drept penal - si am zis «domnule, daca nu ma duc catre un organ abilitat al statului sa spun acest lucru, pot fi pe buna dreptate acuzat ca am tainuit asemenea lucruri». Si am solicitat o intalnire cu un procuror de la DNA

Am solicitat aceasta intalnire, mi s-a comunicat ora si data cand sa ne vedem si m-am dus la procurorul respectiv, am prezentat elementele pe care le aveam, insa aceasta intalnire a fost monitorizata. Inclusiv procurorul respectiv mi-a spus ca are destule indicii ca este monitorizat si el, si ca deci suntem monitorizati", a declarat generalul in rezerva.

Dumitru Iliescu nu a dorit sa dezvaluie persoanelor din conducerea SRI care ar fi savarsit fapte de coruptie si a precizat ca va face demersurile necesare "dar nu in aceasta etapa, ci intr-o etapa ulterioare". Iliescu a mai declarat ca este vorba despre "servicii care au fost platite cu sute de mii de dolari" pentru anumite contracte.

Dumitru Iliescu nu a oferit nici numele procurorului DNA, iar la intrebarea jurnalistei Floriana Jucan daca procurorul respectiv este Vasile Doana, Dumitru Iliescu nici nu a confirmat, nici nu a infirmat.

"Dupa aceasta intalnire, s-a formulat o cerere de interceptare a convorbirilor mele, de monitorizare, dar nu puteau sa o formuleze decat pe chestiuni de siguranta nationala cei de la SRI. Si atunci au gasit pretextul, ca eu as organiza impreuna cu alti apropiati o lovitura de stat, impotriva sefului statului", a mai declarat Dumitru Iliescu