PSD se opune proiectului de regionalizare propus de UDMR, liderul social-democrat Victor Ponta declarand ca "In Europa, regiunile nu se fac pe criterii etnice. Ideea de baza a Europei este tocmai aceea de a nu avea criterii etnice si nationale, ci de a avea criterii de dezvoltare si de coeziune. Sa incercam sa avem regiuni cat mai echilibrate intre ele", potrivit Mediafax. Victor Ponta a acuzat UDMR si de faptul ca are "un discurs al anilor '50".

Proiectul de lege privind regonalizarea elaborat de UDMR a trecut prin aprobare tacita de Senat si care se afla in dezbatere la Camera Deputatilor.

In ceea ce priveste regionalizarea, social-democratii sunt de parere ca este nevoie de un consiliu al fiecarei regiuni, cu un presedinte de regiune si ca fiecare regiune sa aiba personalitate juridica, lucru care i-ar permite sa interactioneze direct cu autoritatile europene pentru accesarea fondurilor de dezvoltare. Liderul social-democrat a mai spus ca o suta de oameni din administratia centrala ar putea "sa dispara" odata cu infiintarea regiunilor si cu organizarea lor dupa modelul sustinut de PSD, iar acesti oameni s-ar putea regasi in structurile de la nivel regional.