Senatorul Catalin Voicu a declarat, vineri seara, ca nu intentioneaza sa fuga din tara: „Am mare incredere in justitie, niciodata nu voi parasi pamantul romanesc”, a declarat Voicu la Realitatea Tv.

„Din 9 ianuarie nu mai am o interdictie de a pleca din tara. Nu era vorba de niciun bagat in arest, din spital desi medicii mi-au interzis, am plecat pe propria raspundere pentru a merge sa explic plenului. Am fost la comisie in prezenta presei. Acelasi lucru am vrut sa explic si plenului. Am mare incredere in justitie, niciodata nu voi parasi pamantul romanesc”, a declarat Voicu.

Acesta a comentat si afirmatia deputatei PSD Olguta Vasilescu potrivit careia un politician din arcul guvernamental s-ar fi prezentat si in papucii de casa la intalnirile cu Voicu. „Toata viata am fost un om de onoare, iar daca dumneavoastra ati avut o discutie privata cu mine, o duc in mormant. Doamna Olguta Vasilescu stie intotdeauna ce spune. Votul din Senat nu a fost dat ca o convingere a vinovatiei mele. Ca sa nu se interpreteze ca Parlamentul isi protejeaza oamenii, atunci decizia fiind luata politic, oamenii nu au mai interpretat conform propriilor constiinte”.

Voicu a spus ca este victima unui linsaj mediatic: „Faptul ca au dat la presa chestia asta nu e in regula. S-a creat un precedent periculos, esti supus unui linsaj mediatic, sumele invocate respectiv 200.000 de euro sa spui ca sunt primul cap de mafiot din Romania si sa ma dai pe melodia din La Piovra, ce solutie mai poti sa dai ca parlamentar....”, a mai spus Voicu.

Desi a fost externat in jurul pranzului, Catalin Voicu nu s-a dus direct acasa de la spital. A ajuns acolo abia dupa mai bine de 9 ore.

Intrebat despre locul in care a fost vineri, dupa iesirea din spital, Voicu a declarat la Antena 3: "am fost la un hotel sa ma odihnesc...va dati seama ca nu m-am dus sa ma distrez; nu mi se pare normal sa vorbim asemenea chestiuni personale la televizor".

"Eu am fost internat nu pentru ca sunt bolnav, ci datorita furiei acumulate din aceste zile, veneau copiii si li se spunea la scoala ca le va fi arestat tatal. Putea sa plezneasca inima in mine."

Procurorii DNA au cerut mandat de arestare pentru trafic de influenta si coruptie. Soarta senatorului Catalin Voicu va fi decisa pe 30 martie, cand instanta suprema va hotari daca aproba sau nu mandatul de arestare.