Consiliul Local Baia Mare, intrunit in sedinta extraordinara, l-a desemnat, joi seara, pe social-democratul Mircea Dolha primar interimar al municipiului, informeaza Radio Romania. Postul de edil ramasese vacant dupa ce fostul primar Cristian Anghel a fost condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare, pentru abuz in serviciu.

In ceea ce il priveste pe Cristian Anghel, Tribunalul Maramures a admis miercuri cererea de amanare a executarii pedepsei cu inchisoarea de catre acesta. Practic, Cristian Anghel va fi eliberat pentru o luna de zile, cu respectarea anumitor conditii impuse in programul de supraveghere, si nu are voie sa paraseasca judetul in acest timp. Procurorii DNA pot face recurs in termen de 10 zile de la pronuntarea sentintei.

  • Cristian Anghel, doi ani si jumatate de inchisoare pentru abuz in serviciu

Cristian Anghel a fost arestat in noaptea de 17 martie, dupa ce instanta l-a condamnat la inchisoare pentru abuz in serviciu. Primarul baimarean a primit o pedeapsa de 2 ani si 6 luni de detentie, cu executare. Sentinta este definitiva si nu mai poate fi atacata.

Procurorii anticoruptie i-au imputat edilului un prejudiciu de aproximativ 400.000 euro dupa ce Consiliul Local Baia Mare a aprobat achizitionarea unui bloc la pretul de 544.500 euro de la o asociatie familiala. Aceasta din urma cumparase imobilul cu putin timp inainte de a se face tranzactia cu municipalitatea, cu numai 150.000 euro. Proprietarul initial al cladirii sustine ca, inainte de a o vinde asociatiei familiale, trimisese o oferta Primariei Baia Mare, dar nu a primit niciun raspuns.