Ministrul Administratiei si Internelor Vasile Blaga dezvaluie intr-un interviu acordat cotidianului Gandul ca Mircea Geoana a incercat sa-l bage pe senatorul Catalin Voicu la Ministerul de Interne, dupa ce acesta din urma nu reusise sa obtina sprijinul PSD pentru a fi ministru.

Potrivit sursei citate, Blaga spune ca, dupa tentativa esuata de a-l nominaliza ca ministru, Geoana l-a propus pe Voicu pentru functia de secretar de stat la MAI, dar ca premierul Emil Boc s-a opus, dupa ce a primit de la SRI o informare care arata ca senatorul are niste probleme de dosar.

  • "Am aflat de la dl. prim-ministru (n.r. - ca Mircea Geoana l-a propus pe Voicu secretar de stat in MI)".
  • "De fiecare data cand cineva este numit intr-o functie de demnitar, se cer informatii din partea structurilor de informatii... Din datele pe care le am, da, (n.r - SRI) au prezentat date care-l faceau incompatibil cu functia de secretar de stat".
  • "Eu n-am stiut (n.r. - ca premierul a refuzat numirea), pentru ca sunt discutii intre sefii de partide, propuneri pentru functii de demnitate publica, secretari de stat... Nu stiam, dar dl. prim-ministru a confirmat asta".

Geoana ar fi incercat apoi sa-i obtina numirea lui Voicu ca prefect de Giurgiu, dar Boc s-a opus din nou, tot din aceleasi motive, a mai sustinut Blaga.

Mircea Geoana: Blaga minte sau este dezinformat

"Blaga minte sau este dezinformat", a reactionat Mircea Geoana la declaratiile ministrului de Interne. "Nu am facut o astfel de propunere premierului, este o minciuna. Catalin Voicu nu a figurat pe nicio lista cu propuneri trimisa de mine, sub semnatura mea, catre premierul Emil Boc", a subliniat fostul lider PSD.

"Ii cer dlui Blaga sa retracteze aceasta declaratie. Prin aceasta strategie, de fructificare politica a cazului Voicu, se incearca doar a se improsca cu noroi in mine si familia mea", a mai spus Geoana.