Premierul Emil Boc s-a prezentat, miercuri dimineata, la Judecatoria sectorului 5, pentru a fi audiat in procesul de calomnie pe care i l-a intentat fostul prim-ministru Calin Popescu-Tariceanu, in legatura cu mai multe declaratii privind afacerea Sterling. La judecatorie s-a prezentat si fostul premier liberal, potrivit Agerpres.

Calin Popescu Tariceanu l-a actionat in instanta pe Emil Boc, dupa ce acesta a formulat mai multe declaratii in care il acuza pe fostul prim-ministru de subminarea economiei nationale prin incheierea acordului cu Sterling.

  • "Toate aceste afirmatii grave sunt mincinoase. Ele aduc atingere reputatiei mele, imaginii mele publice si imi produc un prejudiciu moral", a sustinut Tariceanu, care il acuza pe Emil Boc ca l-a calomniat si a solicitat daune de 100.000 de lei.

Potrivit lui Calin Popescu Tariceanu, hotararea de Guvern 1446/2008 privind aprobarea Actului aditional nr. 11 la contractul de explorare si impartire a productiei pentru doua perimetre din Marea Neagra, incheiat intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale si Sterling Resources Ltd., a fost initiata si adoptata cu respectarea tuturor prevederilor si procedurilor legale de catre Guvernul pe care l-a condus in calitate de prim-ministru.

Calin Popescu-Tariceanu l-a dat in judecata si pe presedintele Comisiei pentru industrii a Camerei Deputatilor, social-democratul Iulian Iancu, caruia ii solicita daune de 100.000 de lei in legatura cu declaratiile acestuia privind afacerea Sterling.