Exceptiile ridicate in dosarul in care fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea este judecat pentru fapte de coruptie au fost respinse de Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR). Dupa redactarea motivarii deciziei CCR, dosarul se intoarce la instanta de fond pentru reluarea procesului, transmite Agerpres.

Pe 17 iulie 2009, Completul de 9 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis trimiterea la Curtea Constitutionala a dosarului pentru solutionarea unei exceptii invocate de avocatii inculpatilor. Procurorii DNA au decis, pe 5 martie 2009, sa-l trimita in judecata pe Miron Mitrea, acuzat de luare de mita, instigare la fals material in inscrisuri oficiale, in legatura directa cu infractiunea de coruptie si uz de fals. Miron Mitrea a fost trimis in judecata alaturi de Irina Jianu, fost inspector de stat sef adjunct la Inspectoratul de Stat in Constructii.

Irina Jianu este acuzata de dare de mita, in forma continuata, folosirea, cu rea-credinta, a bunurilor societatilor comerciale intr-un scop contrar intereselor acestora, in forma continuata, in legatura directa cu infractiunea de coruptie. Alte acuzatii care i se aduc Irinei Jianu sunt fals intelectual, astfel cum este reglementat in Legea contabilitatii, in forma continuata si in forma participatiei improprii, in legatura directa cu infractiunea de coruptie, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata si in forma participatiei improprii, in legatura directa cu infractiunea de coruptie, folosirea, cu rea-credinta, a bunurilor societatilor comerciale intr-un scop contrar intereselor acestora, in forma continuata, fals intelectual, in forma continuata si in forma participatiei improprii si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.

In acest dosar, Miron Mitrea este acuzat ca ar fi fost mituit de Irina Jianu cu lucrarile efectuate de trei societati comerciale din Bacau la vila pe care mama sa a detinut-o in Baneasa. In intervalul 2001 - 2004, casa a fost renovata si extinsa cu o suprafata de peste 100 metri patrati, lucrarile fiind executate de firmele Vertcon, Conimpuls si Regal Bacau. In schimb, Irina Jianu ar fi fost numita inspector de stat sef adjunct la Inspectoratul de Stat in Constructii.