Senatul a adoptat tacit trei proiecte de lege, marti, ca urmare a finalizarii programului de lucru al plenului, relateaza Agerpres. Sistarea lucrarilor plenului Senatului a fost solicitata de senatorul PD-L Iulian Urban care a sustinut ca nu mai este cvorum si, ca urmare, proiectele respective de legi organice ar fi respinse, neintrunind numarul necesar de 69 de voturi.

"Efectiv nu mai suntem 69 de senatori in plen si ar fi pacat de munca colegilor nostri. Eu zic ca daca aceste trei proiecte raman in adoptare tacita nu o sa fie niciun fel de dezastru. In conditiile in care noi am votat sa muncim pana la ora 13:00 si nici nu avem cvorum este pacat sa stam aici doar pentru a le respinge", a explicat Urban, care a adaugat ca votul final va fi dat de Camera Deputatilor.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a supus la vot propunerea de prelungire a programului de lucru, insa aceasta nu a primit votul majoritatii celor prezenti, sedinta fiind sistata.

Cele trei propuneri si proiecte legislative care au fost adoptate tacit se refera la modificarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor, la aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 1/2010 privind unele masuri de reincadrare in functii a unor categorii de personal din sectorul bugetar si stabilirea salariilor acestora precum si alte masuri in domeniul bugetar, precum si la modificarea alin (3) al art.1 din Legea 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii.