Fostul ministru al Transporturilor Ludovic Orban s-a declarat "sincer revoltat" ca numele sau apare in stenogramele publicate de HotNews.ro, care fac parte din referatul ce insoteste cererea de arestare a senatorului PSD, Catalin Voicu.

"In speta Voicu nu cunosc dosarul, nu am citit in amanunt ceea ce este inclus acolo, sunt sincer revoltat ca numele meu apare in aceste stenograme, pentru ca n-are nicio relevanta pentru ceea ce inseamna cercetarea", a declarat liberalul, citat de Mediafax.

  • "Daca asta s-a trimis, inclusiv vorbele domnului senator Voicu despre mine, x, y, z, care nu au nicio relevanta pentru incriminarea domnului Voicu...".
  • "Omul este cercetat pentru o presupusa infractiune, care probabil e dare si luare de mita, in cercetarea asta ce relevanta are invocarea domnului Nastase, a mea, ca o persoana care am beneficiat de ajutorul lui?".
  • "In primul rand vreau sa spun din capul locului ca n-am beneficiat de niciun fel de ajutor, iar cine are o umbra de bun simt putea sa-si dea seama ca eu eram ministru, iar domnul Voicu era parlamentar in Opozitie, nici nu-l cunosteam decat dintr-o singura intalnire protocoloara. Cum puteam sa cer eu unui parlamentar...?", a precizat Ludovic Orban, la Realitatea TV.

Intrebat daca a vorbit cu senatorul social-democrat despre accidentul in care a fost implicat pe 16 decembrie 2007, Ludovic Orban a declarat ca a atins subiectul "en passant", dar nu in seara accidentului.

  • "Nu am discutat cu domnul Voicu despre accident, nu i-am cerut nimic vreodata legat de accidentul respectiv, nu aveam ce sa-i cer domnului Voicu legat de accidentul respectiv, iar ceea ce spune domnia sa bineinteles face parte dintr-o exagerare. In perioada accidentului respectiv, daca as fi vrut sa vorbesc cu cineva, puteam sa vorbesc cu ministrul de Interne si nu am facut lucrul respectiv, puteam sa vorbesc cu oricine. (...) Dupa parerea mea, este un abuz si o incalcare a dreptului la proprie imagine al oamenilor care sunt pomeniti in flecarerile unui parlamentar, si care, bineinteles, flecarerile nu au niciun fel de legatura cu realitatea".

In decembrie anul trecut, presedintele Traian Basescu a declarat: "Ludovic Orban a venit la mine cand a avut accidentul. (...) Orban voia sa stie daca sistemul de supraveghere de la Cotroceni filma si trecerea de pietoni, atunci cand a avut accidentul; voia sa continue minciuna ca n-a lovit copilul".

Fragment din discutia dintre Catalin Voicu si senatorul PSD Alexandru Mazare, publicat de HotNews.ro:

  • Voicu: Ludovic, te-am ajutat in momente grele, cu accidentu' de masina

Mazare Alexandru: Deci, alta intrebare!

Voicu Catalin: Da.

Mazare Alexandru: Cum facem sa nu pierdem ministeru' asta la negocieri?

Voicu Catalin: Nici o problema, colegule! De exemplu, ministrii ii va...(neinteligibil)...Johannis. Deci, socru-sau....a....am discutat cu procuroru' sef de la Sibiu, pentru ca de la asta ...(neinteligibil) ...sustina, asta vreau sa ramana numai intre noi doi!

Mazare Alexandru: Nu, da, am inteles.

Voicu Catalin: Sa-i transmita clar: "Nu te bagi peste noi, te rog eu!" Colegule, ma uit la tine ca la fratele meu. Nu cumva discuti cu cineva chestiile astea!

Mazare Alexandru: Nu, nimic, daca nu...

Voicu Catalin: Eu am, am vorbit cu cei de la ....(neinteligibil) ....Il incaleca pe procuroru' sef de acolo, el l-a lansat in ...(neinteligibil) ...o sa ma-ntalneasca ...(neinteligibil) ...Doi! Sa vedem la liberali. Am fost la Orban in noaptea aia cand ....(neinteligibil)...L-am sunat pe urma. "Unde esti Ludovic? Iesi afara din...." Eram in sediu. A iesit si Varujan...I-am spus: "Nu vreau sa vorbesc cu tine, du-te inapoi!" I-am spus: "Ludovic, te-am ajutat in momente grele, cu accidentu' de masina. Te-am ajutat..." Era intr-o situatie...

Mazare Alexandru: El a dat peste fata aia atunci?

Voicu Catalin: ...(neinteligibil)...

Mazare Alexandru: Ce mare crima? ....(neinteligibil)

Voicu Catalin: A ramas varianta ca Nu, Nu o tinem. Nici n-o sa spuna.

Mazare Alexandru: Ihi, ihi.

Voicu Catalin: Altfel, daca te roaga sa afle si Geoana, noi spunem NU ...(neinteligibil)...

Mazare Alexandru: Era baut?

Voicu Catalin: Da.

Mazare Alexandru: Am inteles.

Voicu Catalin: ...(neinteligibil)...cunoaste....(neinteligibil)..."Uite, dom'ne!" Doi. I-am zis: "Ludovic, cand a fost sa ...(neinteligibil) ...un apartament pe Mosilor". Ba, o sa-i spun, am veni la tine cu Casuneanu de mana la birou si te-am anuntat sa aveti grjia ca aveti o capcana intr-un apartament". El e putin naiv cu bautura. ...(neinteligibil) ....Trei! L-am trimis pe Vanghelie ...(neintebilibil) ....acolo, l-am trimis...