Liderul PSD Bucuresti, considerat un apropiat al lui Catalin Voicu, a declarat, luni, ca nu i-a asigurat acestuia un loc in Senat, asa cum se afirma in stenogramele DNA pe baza carora se solicita arestarea senatorului social-democrat. Marian Vanghelie spune ca organizatia pe care o conduce a avut aproximativ 120 de candidati pentru Senat.

  • "Locul nu i l-am asigurat lui Catalin Voicu. Am avut 40 de candidati, intelegeti, si a fost un fel de concurs, au fost aproape 100 de candidati care au candidat, intelegeti, in Bucuresti, a fost o...cum sa zic eu, Bucurestiul este ceva mai atipic, mai complicat, nu e vorba de a asigura un loc lui Catalin. Asa si lui Oana Mizil i-am asigurat un loc, si liderului de sindicat de la Energie, Chirita, i-am asigurat un loc, daca putem sa spunem asa. Dar nu cred ca e vorba de a asigura cuiva un loc. A fost un numar de candidati care si-au depus candidatura in cadrul organizatiei, un numar de 100-120 de candidati dintre care 40 au candidat", a afirmat Marian Vanghelie.
  • El a aratat ca, in opinia sa, Catalin Voicu ar trebui sa mearga in Justitie, pentru a se vedea daca este sau nu vinovat: "Ar trebui sa fie un curs firesc, sa se duca in Justitie, sa vedem daca e vinovat sau e nevinovat. Pe fond, societatea romanesca are alte probleme in momentul de fata".
  • In ceea ce priveste sedinta de miercuri a Senatului, in cadrul careia va fi dezbatuta si supusa la vot cererea DNA privind arestarea lui Catalin Voicu, Marian Vanghelie spune ca "Senatorii PSD ar trebui sa voteze cum considera ca e bine, cum considera ca e corect. Ei trebuie sa se pozitioneze fiecare in functie de cum considera ca este corect si legal".
  • Marian Vanghelie a mai adaugat ca, in acest moment, Catalin Voicu nu mai are nicio legatura cu PSD, dupa ce s-a autosuspendat din partid: "Nu mai este implicat politic. El s-a autosuspendat din activitatea politica. Nu stiu decizia PSD, dar eu cred ca orice senator are dreptul sa voteze cum considera el ca e corect si legal".