Liderul independentilor din Senat, Liviu Campanu, nu va face parte din partidul care va fi infiintat de ministrul Gabriel Oprea. Liviu Campanu a declarat pentru Agerpres ca vrea sa ramana parlamentar independent. "Sunt independent. Independent inseamna sa fii liber, sa nu depinzi de altii", a explicat senatorul.

"Este nevoie de o noua formatiune politica in Romania, dar nu cred ca drumul pe care am pornit in momentul de fata este drumul de care are nevoie electoratul din Romania in ceea ce priveste aparitia unui nou partid politic", a declarat acesta.

Liviu Campanu este primul parlamentar care face parte din Grupul independentilor si care anunta ca nu va face parte din noul proiect politic al lui Gabriel Oprea. Tot Liviu Campanu este, insa, si cel care a anuntat saptamana trecuta coordonatele noii formatiuni politice. "Noua formatiune pe care o vom crea va fi o formatiune de centru-stanga, a carei denumire este Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei si sper ca, in cursul saptamanii viitoare, sa o putem inregistra la Tribunal", declara atunci Campanu.

  • Liviu Campanu, in urma cu o saptamana: Vor mai exista si alte plecari din PNL si din PSD, noua formatiune politica va fi un centru de atractie

Vineri, parlamentarii independenti au depus la Tribunalul Bucuresti, o cerere de inregistrare a unei noi formatiuni politice - Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR). Instanta a fixat pentru 17 mai termenul de discutare a cererii depuse de parlamentarii independenti. Potrivit declaratiilor facute de Campanu in urma cu o saptamana, structura de conducere va fi formata dintr-un presedinte, un presedinte executiv, un secretar general, opt vicepresedinti si un presedinte de onoare, dar nu s-a stabilit, deocamdata, cine va ocupa aceste functii.

  • "Culorile formatiunii vor fi alb si rosu, culorile socialistilor europeni. Rosu si alb sunt si culorile cu care Obama a castigat alegerile in SUA si sper sa fie de bun augur", anunta senatorul independent, care adauga: "Puteti fi convinsi ca vor mai exista si alte plecari din PNL si din PSD, cu atat mai mult cu cat, cred eu, noua formatiune politica va fi un centru de atractie pentru mai multi politicieni nemultumiti de modul in care partidele lor au inteles sa faca politica in momentul de fata. Si, mai ales, va fi un centru de atractie pentru cei care nu au facut politica pana acum in Romania".
  • Liviu Campanu, in urma cu doua saptamani, presa PD-L pentru functii

In urma cu doua saptamani, pe 8 martie, Liviu Campanu presa PD-L pentru functii. Mai exact, el i-a amenintat pe democrat-liberali ca grupul independentilor isi va retrage sprijinul pentru Guvernul Boc, daca liderii PD-L nu le vor ceda functiile de conducere ale unor institutii publice deconcentrate, in baza unui protocol incheiat la nivel national.

  • "Tot ce ne intereseaza este sustinerea interesului national si am spus tot atunci ca suntem un grup de profesionisti, nu numai parlamentari, dispus, daca va fi cazul, sa isi asume responsabilitatea pe anumite domenii de competenta. (...) S-ar putea sa nu constituie o problema de interes national sustinerea proiectului de lege unitara a pensiilor, o serie de ordonante ale Guvernului, sanctionarea domnului Geoana pentru incalcarea regulamentului Senatului sau chiar sustinerea in continuare a Guvernului Boc", a declarat Liviu Campanu. 

La nivelul judetului Botosani, independentii si-au impus deja unul din cei doi subprefecti, iar senatorul Campanu sustine necesitatea atribuirii si altor posturi, in ciuda faptului ca la nivel judetean nu a fost incheiat inca un protocol cu PD-L.

  •  "Catalin Flutur avea dreptate zilele trecute cand declara ca nu exista niciun protocol intre PDL si independenti. N-a existat un asemenea protocol nici atunci cand independentii au sustinut candidatura presedintelui Basescu, nici atunci cand au sprijinit instalarea Guvernului Boc, nici atunci cand am votat bugetul propus de Guvernul Boc pentru anul 2010", a mai spus Liviu Campanu.