"Am instituit, in cadrul statutului, suspendarea de drept a calitatii de mebru in cazul in care o persoana este arestata", a anuntat presedintele PDL, Emil Boc, la finalul reuniunii de duminica a Colegiului Director al partidului.

"Asta inseamna ca, pana la stabilirea unei sentinte definitive, o persoana care are calitatea de membru PDL, dar este supusa masurii arestarii preventive, va fi suspendata de drept din partid", a explicat liderul democrat-liberal.

"Aceasta constatare se face de catre Biroul Permanent si se va lua act de ea in prima sedinta de lucru Aceasta suspendare opereaza pana se decide o condamnare definitiva, caz in care respectiva persoana va fi exclusa din partid, sau de decide punerea in libertate, iar atunci va putea sa-si reia calitatea de membru".

Intrebat ce decizie se va lua in privinta primarului Antonie Solomon, Emil Boc a subliniat ca noua prevedere statutara va putea fi aplicata in cazul acestuia numai dupa ce aceasta va fi ratificata.

Alte declaratii ale liderului PDL Emil Boc despre deciziile luate in Colegiul Director:

  • Am adoptat modificarile la statutul partidului, modificari care vor fi supuse aprobarii Consiliului National de Coordonare din 9 aprilie si in baza carora se vor desfasura alegerile interne din PDL.
  • Alegerile pentru toate structurile de conducere vor avea loc de jos in sus si se vor incheia pana la 15 iulie, data la  care va incepe Conventia Nationala a PDL.
  • Am decis continuarea politicii de deschidere spre oameni noi si valorosi pentru PDL.
  • In Biroul Pemanent National al partidului vor fi opt secretari executivi, iar acestia vor fi alesi din randul specialistilor pe diferite domenii.
  • In doresc ca, in 2012, 30% din cei propusi de PDl pentru diferite functii publice sa fie alesi dintre acesti oameni.
  • Tinand cont ca Monica Iacob Ridzi este in concediu de maternitate, atributiile de presedinte al Organizatiei de Tineret a PDL au fost delegate pentru prim-vicepresedintele Cristian Hrituc.
  • Din punct de vedere politic, am stabilit astazi ca revizuirea Constitutiei este o prioritate pentru PDL.
  • Nucleul acestui proces de revizuire, care este de ne-negociat, este reducerea numarului de parlamentari si trecerea la un parlament unicameral.
  • Totodata tin sa precizez ca niciun fel de revizuire a Constitutiei nu poate avea in vedere revizuirea limbii oficiale care ramane pentru totdeauna limba romana.
  • Limba romana ca limba oficiala a statului nu se negociaza. Prezenta partenerilor de la UDMR la guvernare nu pune sub semnul intrebarii Constitutia Romaniei.