Peste 500 de cetateni s-au adunat, duminica, in fata Palatului de Justitie din Baia Mare, pentru a sustine eliberarea primarului Cristian Anghel, condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare pentru coruptie, intr-un miting organizat de prieteni si fosti subalterni ai acestuia, relateaza Agerpres.

Protestatarii pleaca din fata Palatului de Justitie intr-un mars al tacerii. strabatand zona centrala a municipiului Baia Mare, punctul final fiind Primaria orasului.

Cristian Anghel (fost PNL) a fost arestat in noaptea de miercuri spre joi, in baza unui mandat emis de Tribunalul Maramures, dupa ce Curtea de Apel Cluj a dat o sentinta definitiva de condamnare a lui la doi ani si jumatate pentru abuz in serviciu in forma calificata.

Instanta a decis ca Anghel a determinat Consiliul Local sa aprobe achizitionarea unui imobil la pretul de 544.500 de euro, desi acesta fusese cumparat cu doar cateva luni inainte cu 150.000 de euro.

In fata manifestantilor adunati la Palatul de Justitie din Baia Mare, viceprimarul orasului Lubescher Istvan a afirmat ca primaria orasului va pune la indemana justitiei o serie de documente de ordin administrativ prin care se va demonstra ca primarul Cristian Anghel este nevinovat.

"O sa cautam noi probe, pe care le vom pune la dispozitia justitiei, iar in baza acestora speram ca primarul Anghel sa fie eliberat si sa isi reia activitatea", a spus viceprimarul.