Liderii democrat-liberali de la centru si din teritoriu urmeaza sa decida duminica, in sedinta Colegiului Director, data Conventiei Nationale, dar si modificarile la Statut care vor consfinti modalitatea de alegere a celor patru posturi de prim-vicepresedinti, a vicepresedintilor si secretarului general, informeaza Agerpres.

Delegatii la Colegiul Director de duminica vor avea pe masa doua variante de lucru, fie alegerea prim-vicepresedintilor, a secretarului general si a vicepresedintilor pe lista candidatului la sefia partidului, fie desemnarea lor prin vot direct, individual.

Dublarea posturilor de prim-vicepresedinti fata de cat prevede statutul actual ar putea oficializa intrarea in topul conducerii a unor personaje a caror voce este din ce in ce mai puternica in partid: Elena Udrea si Gheorghe Falca, potrivit presei centrale, care a

relatat, in ultimele zile, ca atat ministrul Turismului, cat si primarul Aradului, filiala cu rezultate foarte bune la toate alegerile, ar fi interesati de ocuparea unui post de prim-vicepresedinte.

Alti pretendenti ar fi Gheorghe Flutur, dar si Theodor Stolojan si Adriean Videanu, cei din urma fiind interesati sa-si reinnoiasca mandatele de prim-vicepresedinti.

Niciunul dintre cei mentionati nu si-a declarat public intentia de a candida pentru pozitia de secund al liderului, doar filiala Timis a anuntat oficial ca-i sustine candidatura lui Gheorghe Falca la functia de prim-vicepresedinte.

In cadrul dezbaterilor din comisia de statut, a existat si varianta instaurarii unei incompatibilitati intre postul de prim-vicepresedinte si cea de ministru, insa propunerea este considerata nedemocratica si, prin urmare, majoritatea democrat-liberalilor o resping.

Viitoarea structura de conducere a PD-L ar putea cuprinde si opt posturi de secretari executivi si trei de secretari generali adjuncti, desemnati pe regiuni istorice.