Grupul independentilor din Parlament spune ca nu accepta "lectii de moralitate de la Ion Iliescu", in replica la afirmatiile presedintelui de onoare al PSD, care a declarat, joi, ca "fugarii" din PSD sunt "fripturisti, oportunisti care vor functii".

  • "Il informam pe domnul Ion Iliescu de faptul ca nu vom accepta lectii de moralitate din partea unui fost presedinte care, prin refuzul sistematic de a cauta adevarul, poarta pe constiinta victimele din 1989 si din 1990. Spre deosebire de Ion Iliescu, noi am ramas mereu in slujba adevarului, a interesului national si a progresului Romaniei. Cu totii gresim. Dar unii avem puterea de a recunoaste propriile erori. Noi am gresit crezand ca Ion Iliescu va accepta macar acum, dupa 20 de ani, sa spuna adevarul despre Revolutie. Am sperat ca, macar in al doisprezecelea ceas, domnul presedinte sa invete din propriile erori si sa caute sa indrepte raul pe care l-a facut", se arata intr-un comunicat de presa al Grupului independentilor, citat de Mediafax.

Independentii mai spun ca societatea romaneasca nu are nevoie de "procurori ai moralitatii scoliti la Moscova", iar daca Iliescu "nu este capabil sa se ridice la inaltimea functiei pe care a ocupat-o, ar trebui sa se retraga cu eleganta si decenta din centrul vietii publice si politice".

  • "Din pacate, presedintele de onoare al PSD insista sa rataceasca pe un drum gresit . Cauta puterea cu orice pret si, de vreme ce nu o mai gaseste in functii publice, o exercita cu voluptate in interiorul PSD. Cu Ion Iliescu la pupitrul de comanda al PSD, stanga romaneasca se indeparteaza tot mai mult de ceea ce inseamna stanga europeana moderna", se mai arata in comunicat.
  • "Domnule presedinte, sunteti tinut la fereastra PSD pentru voturile, tot mai putine, pe care le aduceti. Nu sunteti nici respectat, nici iubit. Sunteti doar o victima. Victima propriei dorinte de putere si victima celor care, incapabili sa adune voturi, va exploateaza electoral de 20 de ani. Iar drama este ca nici macar acum nu va dati seama", incheie parlamentarii independenti.
  • "Sunt gata sa alerge dupa posturi. Nu le mai place ca nu sunt la guvernare. Vor functii, vor posturi. Trebuie tratati ca atare, sunt oameni fara identitate. Este oportunism curat, este fripturism. Ei lupta doar pentru pozitii avantajoase. Am auzit ca asa-zisa grupare a independentilor, care vrea sa isi faca si partid, cocheteaza cu ideea sa adere la structurile Partidului Socialistilor Europeni. Ce fel de stanga reprezinta asemenea oameni? Ce este in mintea lor? Asemenea oameni nu pot sa prezinte nici seriozitate, nici incredere", afirmase, joi dimineata, Ion Iliescu, prezent  la Conferinta Nationala a Pensionarilor PSD, referindu-se la cei care au parasit recent partidul.