Fostul premier Adrian Nastase a lansat, pe blogul personal, un nou atac la seful statului: "Traian Basescu nu e deloc preocupat de Constitutie. Pare ca nu il intereseaza foarte mult nici temele sociale sau economice, care imping sindicatele la proteste. Singura lui obsesie ramane, invariabil, dar si regretabil, Adrian Nastase", spune presedintele CN al PSD, care mai crede ca "Unii spun ca Basescu e bolnav cu ficatul. Nu cred ca acolo e problema. Din pacate, problemele lui genereaza probleme pentru toti romanii care inca mai stau in tara."

  • "Faptul ca a facut referiri la mine, chiar si intr-un moment in care se discuta cu totul altceva, dovedeste ca Basescu are, in continuare, o obsesie politica. Pana acum, eram eu acuzat ca ma refer prea des la Basescu. Iar eu spuneam, mereu, ca fac asta pentru ca Traian Basescu nu se abtine sa isi indrepte mereu atentia (sau institutiile pe care le controleaza) asupra mea. Cum s-a intamplat si ieri ( marti, n. red.), cand nu eram nici macar in tara pentru a comenta", scrie Adrian Nastase.
  • "Ceea ce este mai grav, prin referirea la” procurorul” care ar fi trebuit sa ma “ia”, Basescu confirma inca o data faptul ca dosarele mele sunt politice si sunt pornite de el. Asta a fost intentia lui, de la inceput si, de aceea, a incercat sa foloseasca in acest scop un procuror ceausist – Monica Macovei – si un procuror obedient, la DNA, Daniel Morar. Pentru ca nu poate sa-si tina gura, Basescu a devoalat, de fapt, ce a incercat in acesti ani. Trist…Asta e seful statului roman. Cel care vrea “sa inceapa modernizarea statului”. Cel care invita partidele la consultari, in numele interesului national, le jigneste punandu-le alaturi de dezertorii pe care i-a incurajat sa le paraseasca, se angajeaza sa nu mai sprijine traseismul politic in ziua in care o deputata de la PSD este atrasa in zona viitorului partid prezidential si in ziua in care reprezentantii acestuia incearca sa angajeze discutii la Bruxelles pentru intrarea actualei grupari in Partidul socialistilor europeni", adauga fostul prim-ministru.
  • "Unii spun ca Basescu e bolnav cu ficatul. Nu cred ca acolo e problema. Din pacate, problemele lui genereaza probleme pentru toti romanii care inca mai stau in tara. Pentru ca multi au plecat deja. Si se pregatesc si altii sa le urmeze exemplul. Si nu neaparat din motive economice", incheie Adrian Nastase.

Seful statului, catre Ponta: Luati-l pe Nastase, ca sunteti procuror!

Adrian Nastase a facut referire la schimbul de replici pe care liderul PSD Victor Ponta l-a avut, in urma cu doua zile, la consultarile de la Cotroceni, cu seful statului:

  • "Lipsind Crin Antonescu, eu nu stiu ce sa fac", a spus atunci Victor Ponta. "Asta nu am dubii, dar puteati sa-l luati pe Adrian Nastase, sa stiti ce sa faceti", a venit replica lui Traian Basescu. Victor Ponta a raspuns, razand, ca il va aduce pe presedintele Consiliului National  al PSD la urmatoarele consultari. "Luati-l, ca sunteti procuror", a incheiat Traian Basescu.