Primarul municipiului Baia Mare, liberalul Cristian Anghel, a fost ridicat de politisti din locuinta sa in noaptea de miercuri spre joi si dus in arest, dupa ce Curtea de Apel Cluj Napoca l-a condamnat miercuri la doi ani si jumatate de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie, anunta Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Maramures, Voichita Zehan, a declarat, joi dimineata, ca "mandatul de arestare emis pe numele primarului a fost pus in executare conform procedurilor".

Cristian Anghel a fost dus sub escorta in arestul Politiei Judetene, unde a ramas peste noapte, iar pana in prezent nu s-a stabilit unde va executa aceasta pedeapsa cu inchisoarea.

La scurt timp dupa ce primarul a fost ridicat din locuinta, sotia acestuia a revenit acasa de la Bucuresti. Dana Anghel a declarat presei ca sotul sau este nevinovat si ca este o nedreptate ceea ce i s-a intamplat.

"Doua instante i-au dat verdict favorabil, iar acum nu pot sa inteleg ce s-a intamplat la Curtea de Apel. O sa va pun la dispozitie toate documentele care sa ii sustina nevinovatia, dar trebuie sa ma cosult si cu avocatul", le-a declarat jurnalistilor Dana Anghel.