Fostul presedinte executiv al PSD, Octav Cozmanca, nu exclude revenirea in PSD, daca vreunul dintre liderii partidului ii va propune acest lucru. El a declarat miercuri pentru Agerpres ca, in cazul in care va primi o astfel de invitatie, o va analiza rational.

"Eu nu am vorbit cu niciunul din lideri in ultimele luni de zile. Nu m-au sunat. Nu i-am sunat si nu am nicio determinare sa fac asa ceva. Daca o sa-mi propuna cineva, o sa ma gandesc, desigur. Nu sunt un om care nu judeca cu propriul lui cap, dar nici nu vreau sa ma agat de o frunza", a afirmat Cozmanca.

Fostul lider social-democrat recunoaste ca a auzit "prin intermediari" ca noua conducere a PSD intentioneaza sa ii propuna sa revina in partid.

Octav Cozmanca a subliniat ca este deranjat de anumiti lideri ai PSD care nu indeplinesc conditiile pentru a face parte dintr-un partid de stanga. "Sunt multi care au ajuns acolo si nu au ce cauta. Sunt niste parveniti, niste panglicari, imbogatiti peste noapte. Cu asemenea oameni nu poti sa faci casa buna si sa zici ca esti de stanga. Este scandalos si chiar rusinos", a mai declarat Cozmanca.

Fostul lider social-democrat anunta in 20 septembrie 2009, printr-o scrisoare deschisa adresata "membrilor si electoratului PSD", ca se autosuspenda din partid, motivand ca PSD nu ar mai fi un partid de stanga si nu ar mai avea, din aprilie 2005, un lider autentic, partidul fiind condus de "grupuri de interese".

Totodata, Cozmanca a anuntat, pe 12 martie, ca se retrage din actiunea politica initiata de prof. univ. dr. Aurelian Bondrea "de creare a unei adevarate stangi pe esichierul politic romanesc".