PDL a renuntat temporar la decizia de revocare a presedintelui Senatului, solicitandu-i liderului social-democrat Mircea Geoana sa consulte Curtea Constitutionala cu privire la acest demers.

"PD-L doreste sa legiferam, sa avem o activitate intensa in Senat si sa nu ne ducem intr-o anumita zona. (...) Nu vrem sa se mai intample ca unii colegi care au vrut sa intervina pe procedura nu au primit cuvantul. Nu am incalcat Regulamentul si nici Constitutia. In aceasta situatie, va rog sa incercati sa deblocati situatia din Senat. Daca vreodata vreun grup parlamentar solicita introducerea unui punct pe ordinea de zi, cred ca este dreptul fiecaruia si nu trebuie sa incalcati acest drept'', a afirmat liderului grupului PDL din Senat, Traian Igas, citat de Agerpres.

El a precizat ca grupul PD-L ii ofera ''posibilitatea'' presedintelui Senatului sa sesizeze Curtea Constitutionala a Romaniei pentru un punct de vedere referitor la cererea democrat-liberalilor de revocare din functie a lui Mircea Geoana.

''Ati spus ca veti face toate demersurile catre CCR sa se pronunte vizavi de demersurile PD-L. Toate demersurile noastre sunt regulamentare si constitutionale. Cred ca CCR se poate pronunta pe orice decizie. Practic, toate demersurile raman, dar dam posibilitatea sa va adresati CCR'', a declarat Igas.

Mircea Geoana le-a cerut senatorilor sa nu revina la "subiectul delicat si inca deschis" al independentilor si sa se reia procesul legislativ, in conditiile in care mai multe legi vor fi aprobate tacit martea viitoare, daca nu sunt discutate de Camera Superioara.

"Rugamintea mea este sa incercam sa ne intoarcem la punctul zero si sa nu reluam o discutie care ne va lua foarte mult timp si ne va impiedica sa legiferam azi", a declarat el, dupa anuntul liderului grupului PDL din Senat, Traian Igas, privind renuntarea temporara la revocare.

In opinia sa, acest compromis "reprezinta o solutie care sa ne permita azi sa revenim urgent la legiferare".

"Va asigur pe toti de dorinta mea de a putea gasi o formula rezonabila la acest subiect", a adaugat Mircea Geoana.