PNL va fi prezent marti, la Palatul Cotroceni, la consultarile cu presedintele Traian Basescu, a confirmat pentru Agerpres liderul formatiunii, Crin Antonescu. Totodata, presedintele social-democrat Victor Ponta a declarat ca o delegatie a PSD va merge marti la consultari doar in conditiile in care presedintele Traian Basescu isi va respecta obligatiile de echidistanta fata de partidele politice.

"Daca dl Traian Basescu a inteles de ce am plecat astazi, ca din discursul sau nu rezulta ca a inteles, si daca isi respecta obligatia de echidistanta fata de partidele politice, da, vom merge la consultari. Doar in aceste conditii", a precizat luni seara, pentru Agerpres, Victor Ponta.

Liberalii si social-democratii sunt invitati marti, la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, pentru consultari pe tema parlamentului unicameral si a reducerii numarului de parlamentari, a anuntat luni presedintele Traian Basescu. El a precizat ca invitatia se adreseaza liderilor celor doua formatiuni care au parasit consultarile de luni, nemultumiti de prezenta grupului parlamentarilor independenti.

Seful statului a reamintit ca presedintele PNL a fost prezent la o alta runda de consultari, pe 6 noiembrie 2009, la care a participat si grupul independentilor din Parlament. "Pe 6 noiembrie, in aceasta formula, am mai avut o astfel de intalnire, desi astazi a existat o reactie a dlui Antonescu care n-a dorit sa mai ramana la discutii datorita prezentei grupului independentilor. Pe 6 noiembrie, cand obiectivul dansului era desemnarea dlui Iohannis, a ramas la discutii cu independentii in sala", a spus Traian Basescu. Potrivit acestuia, neinvitarea unui grup parlamentar la consultari politice cu seful statului este neconstitutionala.