Senatorul Titus Corlatean (PSD) a declarat ca partidul sau intentioneaza sa organizeze un referendum pentru a afla parerea romanilor despre punctul de pensie, transmite Mediafax. Declaratia sa a fost facuta la Brasov, in cadrul unei intalniri cu sindicalistii pe tema proiectului legii unice a pensiilor. La intalnire au mai participat senatorul Florin Staicu (PD-L), deputatii Gheorghe Gabor (PNL), Farkas Anna (UDMR) si Gheorghe Ialomitianu (PD-L).

"Vrem sa aflam parerea romanilor, a celor a caror viata va fi direct influentata de aceasta lege. La ora aceasta exista viziuni diferite intre putere si opozitie cu privire la aceasta lege. Luni, vom stabili continutul motiunii simple pe care o vom introduce in Camera Deputatilor, propunind 11 masuri pentru politica sociala a puterii, incluzand aici si valoarea punctului de pensie", a afirmat Corlatean.

Senatorul PSD a spus ca, saptamana viitoare, social-democratii isi vor stabili pozitia cu privire la proiectul de lege a pensiilor.

In cazul in care proiectul legii unice a pensiilor va fi votat in Parlament sub forma propusa de Guvern, PSD va introduce motiune de cenzura impotriva Executivului, a spus Corlatean.