Sindicalistii "Cartel Alfa", prezenti, vineri, in Piata Victoriei, au huiduit si au cerut demisia lui Emil Boc si a Guvernului. Unii protestatari au aruncat spre premier cu bulgari de zapada, unul dintre ei nimerind un ofiter SPP, informeaza Mediafax.

Cei aproximativ 200 de sindicalisti "Cartel Alfa" care au pichetat, vineri, sediul Guvernului, s-au plans premierului, care a venit in fata lor, ca au salarii mai mici din ianuarie fata de cele primite anul trecut.

O femeie i-a aratat lui Emil Boc fluturasul cu 600 de lei pe luna februarie.

Sindicalistii au fost nemultumiti de afirmatiile premierului legate de eliminarea privilegiilor, spunandu-i acestuia ca acest lucru trebuie sa-i vizeze pe cei cu salarii mari, nu pe ei, care au salarii mici.

Oamenii au huiduit si au spus ca ei nu sunt nici bugetari de lux, nici pensionari de lux.

Atunci cand Emil Boc le-a spus ca nu sunt bani la pensii, protestatarii au replicat spunand ca trebuie sa le mareasca salariile pentru a contribui mai mult la pensii.

Update1: Vicepresedintele Confederatiei Sindicale ''Cartel Alfa'', Petru Dandea, a declarat, vineri, ca premierul s-a suparat ca s-a aruncat in el cu gheata

"Dansul a spus ca este suparat doar din cauza faptului ca a fost gheata, nu zapada", a spus Dandea, dupa intrevederea cu Emil Boc, la Palatul Victoria, relateaza Agerpres.

La randul sau, presedintele ''Cartel Alfa'' Bucuresti, Mircea Dumitriu, a mentionat ca i-a prezentat scuze premierului pentru incident.

"Mi-am cerut scuze pentru zapaucul ala", a spus Dumitriu.

Update2: Premierul Emil Boc a declarat ca nu s-a speriat de bulgarii de zapada aruncati in directia sa de unii dintre sindicalisti, in timpul discutiei de vineri din fata Guvernului, explicand ca in copilarie a avut "parte" de multi astfel de bulgari.