Consilierii PSD vor participa, vineri dimineata, la sedinta extraordinara a Consiliului Municipal Craiova in cadrul careia va fi desemnat un inlocuitor pentru primarul Antonie Solomon, dar vor parasi sala in momentul votului pe motiv ca nu au fost consultati atunci cand a fost convocata sedinta.

Presedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, joi seara, corespondentului Mediafax ca niciun consilier local social-democrat nu va vota pentru desemnarea inlocuitorului lui Antonie Solomon, in semn de protest fata de lipsa de consultare a alesilor PSD in momentul convocarii sedintei CL Craiova.

"Consilierii PSD nu vor vota maine (vineri - n. r.). Iar motivul este unul foarte solid si indreptatit. Atunci cand s-a vorbit despre sedinta extraordinara a CL, care se va desfasura maine, si s-a facut acea lista cu 30% dintre consilieri, nu s-a apelat si la consilierii PSD. Asa ca ii lasam pe consilierii PDL sa voteze in familie. Adica sa se voteze intre ei", a declarat Prioteasa.

El spune ca toti cei noua consilieri PSD vor participa la sedinta CL Craiova, insa in momentul in care se va trece la votarea inlocuitorului lui Antonie Solomon alesii social-democrati vor parasi sala.

Vineri dimineata este programata sa se desfasoare sedinta extraordinara a Consiliului Local Craiova in cadrul careia alesii vor trebui sa desemneze, prin vot secret, dintre cei doi viceprimari, Teodor Sas si Marinica Dinca, inlocuitorul primarului Antonie Solomon, dupa ce prefectul judetului Dolj, Eugen Georgescu, a semnat ordinul de constatare a suspendarii din functie a edilului sef.

Consiliul Local Craiova este format din 27 de alesi municipali, cei mai multi apartinand PDL, respectiv 15, PSD cu noua si PNL - trei.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon (PDL), arestat preventiv pentru luare de mita in forma continuata, uz de fals si fals intelectual, a fost suspendat din functie, miercuri, dupa ce prefectul judetului Dolj, Eugen Georgescu, a semnat ordinul in acest sens.