PSD se confrunta cu o boala "pentru functii si pentru structuri stufoase", a declarat joi, in sedinta Consiliului National al partidului, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. El a criticat numarul mare de membri din care sunt formate structurile de conducere ale partidului, inclusiv Consiliul National.

"Avem o boala pentru functii, o boala pentru structuri stufoase. De pilda si acest Consiliu: la ce ne trebuie un asemenea organism stufos? Unde erau membrii Consiliului cand Ion Chelaru vorbea despre modificarile la Constitutie? Pe culoare. Pai, de aia ne adunam in Consiliu? De aia vrem sa facem parte din Consiliu?", a afirmat Iliescu, citat de Mediafax.

Iliescu a spus ca se impune revizuirea statutului PSD si reducerea dimensiunilor organismelor de conducere. "Noi nu suntem un partid pentru plimbari. Daca vor unii neaparat sa vina la Bucuresti, sa faca organizatiile judetene excursii la Bucuresti", a afirmat el.

Consiliul National al PSD s-a reunit joi dupa-amiaza. La aceasta reuniune urmeaza sa fie ales, prin vot secret, presedintele CN, functia fiind disputata de Adrian Nastase si Gheorghe Nichita.