Seful Departamentului de Educatie din PSD, Ana Birchall, a cerut, miercuri, demisia ministrului Educatiei, Daniel Funeriu. Ana Birchall mai spune ca social-democratii vor sustine demersurile cadrelor didactice de a-l obliga pe demnitar sa achite drepturile banesti cuvenite, conform legii, anunta Agerpres.

"Ministrul Educatiei trebuie sa demisioneze urgent! Din nou profesorii sunt obligati sa iasa in strada pentru a forta Ministerul Educatiei sa respecte legea in Romania. Din nou cadrele didactice sunt umilite prin decizia Ministerului Educatiei de a nu respecta drepturile salariale, inclusiv drepturile castigate in instantele de judecata", a afirmat Ana Birchall, intr-un comunicat.

"Educatia este prizoniera unor decizii aberante, luate pe picior, doar pentru ca asa vine ordinul de sus. Din nou elevii sunt obligati sa suporte balbele ministrului si Ministerului. Din nou avem un an scolar care risca sa fie bulversat, producand efecte devastatoare asupra elevilor", mai arata seful Departamentului de Educatie din PSD.

Sindicatele din Educatie au decis, miercuri, continuarea actiunilor de protest, amenintand cu blocarea anului scolar, in cazul in care Ministerul nu va tine cont de nemultumirile legate de legea Educatiei.